Första artisterna klara till Mello 2022

Aftonbladet avslöjar: Robin Bengtsson och Liamoo tävlar i Melodifestivalen nästa år

Den ena har tidigare vunnit Mello – den andra har tagit hem segern i ”Idol”.

Nu kan Aftonbladet avslöja att Robin Bengtsson och Liamoo är klara för Melodifestivalen 2022.

Juryn har plockat ut 14 låtar och Melodifestivalens redaktion, med tävlingsproducenten Karin Gunnarsson i spetsen, håller på att bestämma artister och samtidigt välja ut ytterligare 14 bidrag till nästa års tävling.

Nu kan Aftonbladet avslöja att flera artister redan har fått besked att de är klara för Melodifestivalen 2022. Två av dem är Robin Bengtsson, 31, och Liam ”Liamoo” Cacatian Thomessen, 24, båda med ett förflutet i ”Idol” och med tidigare framgångar i Melodifestivalen.

Robin Bengtsson från en av repetitionerna på Melodifestivalen 2020.
Robin Bengtsson från en av repetitionerna på Melodifestivalen 2020.

”Stark poplåt”

Robin Bengtsson, som tävlade i ”Idol” 2008 och slutade på en tredjeplats slog igenom brett först åtta år senare när han debuterade i Melodifestivalen med ”Constellation price” och året därpå tog han hem segern med ”I can’t go on”, som också slutade femma i Eurovision song contest. Han har även tävlat i Melodifestivalen en tredje gång, 2020, när han tog sig direkt till final med låten ”Take a chance”.

Att döma av förhandssnacket är även den låt han ska tävla med nästa år en finalkandidat.

– Det är en stark poplåt som passar honom perfekt och tv-publiken gillar honom, så han borde ha stor chans att ta sig till final, säger en av Aftonbladets uppgiftslämnare.

Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen på rockbjörnen 2019.
Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen på rockbjörnen 2019.

Flera låtar

Liamoo vann ”Idol” 2016 och har tävlat två gånger tidigare i Melodifestivalen. 2018 slutade han sexa i finalen med ”Last breath” och året därpå blev det en tredjeplats när han och Hanna Ferm tävlade med duetten ”Hold you”. Enligt uppgifter till Aftonbladet har han samarbetat med flera olika etablerade låtskrivare med lång erfarenhet från Melodifestivalen för att få till sin låt.

– Det har skickats in flera låtar med kända låtskrivare åt Liamoo, men jag vet inte vilken det landade i till slut, men att han är klar är helt säkert, säger en källa.

Melodifestivalen 2022 har premiär lördag 5 februari med den första deltävlingen som sänds från Malmö. I helgen kunde Aftonbladet avslöja att tävlingen görs om, genom att SVT väljer att skrota Andra chansen och de fruktade duellerna för att istället införa en semifinal. Programledare kommer vara Oscar Zia.

Publisert:

LÄS VIDARE