Musikfestivalen Rosendal Garden Party startar på Djurgården i Stockholm

The National, Cat Power och Tyler, The Creator är klara

Av:  Björn Berglund/TT

Cat Power är en av dem som ska uppträda på Djurgården. Arkivbild.
Cat Power är en av dem som ska uppträda på Djurgården. Arkivbild.

Artister som The National och Tyler, The Creator kommer till den nystartade festivalen Rosendal Garden Party, som äger rum på Djurgården i Stockholm nästa år.

Festivalen äger rum 8–11 juni nästa år. Klara för scen är bland andra The National, Tyler, The Creator, Sharon Van Etten, Cat PowerAlbin Lee Meldau, Jungle och Arlo Parks. Fler artister ska också tillkomma.

– Det är artister som jag gillar och skulle vilja gå och se. Det känns faktiskt som något att det roligaste jag har gjort och jag har en otroligt bra magkänsla inför konceptet, säger Johanna Beckman från arrangören FKP Scorpio.

Kallar det konsertserie

Festivalen är uppdelad på fyra dagar där varje dag har en egen genre, med ett dragplåster och flera närbesläktade artister.

– Vi har valt att snarare kalla det för musikevenemang eller en konsertserie snarare än en klassisk festival. Jag är en sådan person som gillar mycket olika typer av musik, men jag tror också att det till exempel är många som är inne på rock och då vill man kanske bara gå på sin rockdag, säger Johanna Beckman.

Inspiration utomlands

Satsningen görs med en del inspiration från liknande internationella evenemang, som British Summer Time i London och Primavera Sound i Barcelona.

– Det är definitivt för en medveten storstadspublik, framför allt en musikälskande publik som gärna skulle vilja ha en bekväm upplevelse. Det ska finnas ett bra utbud av mat och dryck och vi satsar på att mycket annat ska hända på området mellan akterna, som konstupplevelser, säger Beckman.

Biljetterna släpps den 27 oktober.

Publisert:

LÄS VIDARE