Chockar nära och kära i ”Talang” - efter familjetragedin

avBenjamin Andrée

Manda Olsson lurar sin familj till ”Talang”-studion.

Och bjuder på en rejäl överraskning.

– De visste inte att jag skulle dyka upp på scenen och de visste inte att jag hade skrivit låten, säger hon till Nöjesbladet.

Manda Olsson, 25, från Karlskoga älskar överraskningar och i veckans avsnitt av ”Talang” överraskar hon sin familj rejält.

Hela familjen är på plats i studion för att de tror att Manda har vunnit publikbiljetter. Men i själva verket ska hon sjunga en egenskriven låt och göra en audition till programmet.

I mars förra året förlorade Manda sin bror och låten är tillägnad honom.

– När min bror försvann så blev det ett stort svart hål i mig som gör jätteont. Mitt sätt att få ur mig känslorna är att skriva musik och den här låten bara kom till mig, säger Manda.

Lurade familjen

I studion sa hon till familjen att hon var tvungen att smita ut för att ta ett viktigt samtal från sin chef. I själva verket sprang hon in bakom scenen för att göra sig redo för sin audition. Och sedan upp på scenen inför en chockad familj.

– Jag minns inte själva uppträdandet för det var som en blackout när jag körde men jag har för mig att känslorna kom när jag var klar, säger hon.

– Det var så stort att greppa och jag var så stolt att jag vågade och att det var min låt med mina egna ord gjorde det hela extra känslosamt.

Foto: TV4
Mandas familj tror inte sina ögon när de ser att det är hon som intagit scenen i ”Talang”.

Hur reagerade familjen efteråt?

– Oj, de var helt i chock. De har fått lyssna på låten i efterhand för de var en sån chock på plats. De visste inte att jag skulle dyka upp på scenen och de visste inte att jag hade skrivit låten.

Vad kände du själv direkt efter?

– Jag hoppas att han tittar nu på mig, det var lite så jag kände.

Det var inte bara Mandas familj och publiken som blev alldeles tagna av hennes framträdande och sången till hennes bror. Även jurymedlemmarna var märkbart tagna efteråt.

– Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Alla mina syskon är mina absolut bästa vänner och jag kan inte förstå hur det kan vara att förlora någon. Det är min absolut värsta mardröm, säger Bianca Ingrosso i programmet.

Alexander Bard flikar in.

– Det gick ju rakt in i hjärtat, säger han.

”Talang” sänds fredagar 20.00 i TV4.

Foto: TV4
Manda Olsson i ”Talang”.
ARTIKELN HANDLAR OM