Peg Parnevik om näthatet: ”De vill mörda mig”

Öppnar upp i ”Trolljägarna” – berättar om dreven

1 av 4 | Foto: TV3

avAlex Hartelius

NÖJE

Peg Parnevik har upplevt kändisskapets baksida.

Hot och hat på sociala medier har gjort att hon i dag känner sig rädd – något hon delar med sig av i senaste avsnittet av ”Trolljägarna”.

– De vill mörda mig, de vill våldta mig. Varför har människor blivit så elaka? säger hon i programmet.

Tv-profilen och artisten Peg Parneviks, 23, karriär tog fart efter reality-serien ”Parneviks” på TV3.

Men kändisskapet har inte varit en dans på rosor för Peg Parnevik och i senaste avsnittet av ”Trolljägarna” delar hon med sig av det massiva näthat som hon fått utstå de senaste åren.

– Jag har fått ganska mycket hat på sociala medier. Folk säger: “Din jävla horunge, ingen tycker om dig, gå och häng dig själv. Jag vill mörda din familj”. De vill mörda mig, de vill våldta mig. Varför har människor blivit så elaka? Och varför har det blivit så enkelt att hata?” säger hon i programmet.

Hoten och hatet på sociala medier har successivt eskalerat. Till en början handlade många av kommentarerna om hennes utseende och att hon var dålig på att sjunga.

– Men den senaste tiden har det varit mer hot om att de ska mörda mig och våldta min mamma. De beskriver hoten väldigt tydligt. De skriver på min Instagram och skickar privatmeddelanden till mig, då blir det på en helt annan nivå – det blir personligt.

Peg Parnevik: ”Det ingår fan inte i mitt jobb”

Näthatet gör att Peg Parnevik i stunder gråter och känner sig nere. Det har också fått henne att vilja lämna offentligheten.

– Vissa säger att det är en del av mitt jobb. Men att folk vill mörda och våldta mig? Det ingår fan inte i mitt jobb.

– Det är vissa kommentarer som jag får dagligen som gör att jag sjunker djupt in i ångest och panikattacker. Man kan inte behandla andra människor på det här sättet, det är oacceptabelt.

Robert Aschberg, 66, – som är programledare för ”Trolljägarna” tillsammans med Frida Boisen, 44,” – är märkbart irriterad över hur folk behandlar Peg Parnevik på nätet.

– Det inte många fattar är att det de gör är kriminella handlingar, säger han.

Robert Aschberg konfronterar nättrollet

Robert Aschberg tar saken i egna händer och åker för att konfrontera ett av alla nättroll som deltagit i drev mot Peg Parnevik.

Nättrollet som han konfronterar är 19 år och har skrivit: ”Hoppas ditt liv blir ett helvete och att du blir steril”.

– Jag kan inte stå för det som jag skrev. Jag ångrar det till hundra procent, säger 19-åringen i programmet.

”Trolljägarna ”sänds måndagar 21.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM