Sanna Nielsen om drömgästen: ”Det är inte helt enkelt”

avBenjamin Andrée

NÖJE

I dag är det säsongspremiär för ”Allsång på Skansen”.

Sanna Nielsen har siktet inställt på en drömgäst som var på Stockholmsbesök i går – nämligen Beyoncé.

– Varför kan hon inte bara dyka upp på Skansen? Det hade ju varit perfekt, säger hon.

Sanna Nielsen, 33, gör nu sitt tredje år som programledare för ”Allsång på Skansen” och känner sig väl förberedd.

– Det är klar jag har premiärnerver men allt går enligt plan, säger hon och fortsätter:

– En sak jag har lärt mig under de här åren är att det också kan vara rätt kul om något går snett. Folk gillar att se sånt. Det blir lite spänning, så det gör inte så mycket tänker jag. Det är ju ändå underhållning vi gör.

Under öppningsnumret i premiärprogrammet kommer Sanna bjuda på ett elgitarrsolo. Något hon övat på i veckor.

– Min sambo är superstolt. Han är ju gitarrist och har slitit med mig i flera veckor för att jag ska lära mig det där riffet. Han trodde nog aldrig att den dagen skulle komma när jag blir hårdrocksstjärna, säger hon och skrattar.

”Fullt av överraskningar”

Annars ser Sanna mest fram emot alla möten med artister och gäster under sommaren.

– I premiären får vi besök av min gamla turnékompis Shirley Clamp och så kommer Shirin och Jireel. Och så toppar vi det med Peter Jöback. Kanske också en och annan överraskning. Det blir ett kanonprogram. Superkul, verkligen, säger Sanna.

Har du någon drömgäst till ”Allsång på Skansen”?

– En viss Beyoncé är ju i stan, så varför kan hon inte bara dyka upp på Skansen? Det hade ju varit perfekt. Hon är ju ändå i stan liksom.

Har SVT tagit någon kontakt med Beyoncés folk?

– Det tror jag faktiskt inte. Det är inte helt enkelt att få dit de internationella stjärnorna. Det är så mycket som ska klaffa. Men absolut. Det finns drömmar. Men vi har fullt av andra överraskningar så det gäller att hålla utkik i programmen, säger hon.

Lotta Engberg har tidigare berättat för Nöjesbladet att hon är delaktig i varje moment och alla detaljer kring produktionen av ”Lotta på Liseberg”, både när det gäller gäster, innehåll och körschema. Sanna är inte riktigt lika involverad i produktionen av ”Allsång på Skansen”.

– Men jag är självklart inblandad i det mesta och ger mina synpunkter när jag känner att jag kan bidra med något. Annars överlämnar jag mycket åt teamet, säger hon.

”Inte ångrat en sekund”

Jobbet som programledare för ”Allsång på Skansen” är ett riktigt prestigeuppdrag och det är många som skulle vilja lägga vantarna på det. Den senaste i raden som visat intresse för det är sångerskan Jessica Andersson, som berättade för Nöjesbladet att hon inte skulle behöva tänka många sekunder innan hon bestämde sig om hon skulle få frågan.

– Hon skulle säkerligen göra ett alldeles utomordentligt jobb måste jag säga. Absolut. Om man får en sån förfrågan från SVT så tycker jag absolut att man ska ta chansen. Det var det jag gjorde och det har jag inte ångrat en sekund. Jag stortrivs, säger Sanna.

Kommer din sambo sitta i publiken som ett stöd under premiären?

– Ja självklart, han kommer sitta i publiken tillsammans med mina föräldrar och ett helt gäng nära och kära.

Minns du alla programledare i ”Allsång på Skansen”? 01:01
ARTIKELN HANDLAR OM