Kristian Luuk

Luuk om skilsmässan från Carina Berg

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Kristian Luuk och Carina Berg separerade för två år sedan.

Nu berättar han i P4:s ”Karlavagnen” att han ännu inte kommit över skilsmässan.

– Min dotter sa till mig när det var som jobbigast: ”Pappa fatta vad stark du kommer vara när du tagit igenom den här skiten”, säger han i programmet.

I ”Karlavagnen” i onsdags bad Kristian Luuk, 51, lyssnarna att dela med sig av sina skilsmässoberättelser. Och programledaren berättade själv om sina erfarenheter. Luuk har genomgått två separationer. Han beskriver tiden efter som tuff.

– Jag har varit med om både glada dagar och superjobbiga dagar, där jag knappt orkat kliva ur sängen, säger han i programmet.

Vid båda tillfällena har han fått stöd från de mest oväntade håll.

– Båda gångerna när jag har skilt mig så har jag märkt att kompisgänget möblerats om. Vissa valde att bara umgås med min exfru och plötsligt blev man inte bjuden på parmiddagarna. Men så var det plötsligt andra kompisar som dök upp från någonstans och stöttade mig genom de jobbigast dagarna. Kompisar jag inte umgåtts med på flera år blev plötsligt nära vänner, säger Kristian Luuk.

Ser ljust på framtiden

I oktober 2016 meddelade Kristian Luuk och dåvarande hustrun Carina Berg, 40, att de ville skiljas efter tolv år som gifta.

I ett samtal med en lyssnare får han frågan om han kommit över skilsmässan.

– Det skulle jag inte säga, svarar Luuk.

Stödet från dottern

Även om en separation är svår för alla inblandade ser han ljust på framtiden.

– Min dotter sa till mig när det var som jobbigast: ”Pappa fatta vad stark du kommer vara när du tagit igenom den här skiten”.

Kristian Luuk har två barn från från ett tidigare förhållande, och en son tillsammans med Carina Berg.

Sedan förra året är Berg tillsammans med fotbollsproffset Erik Johansson. I april förlovade sig paret. Nyligen skrev Johansson, som tidigare spelat för Köpenhamn, på för Djurgården, för att kunna flytta till sin fästmö i Stockholm.

Kristian Luuk hälsar via Sveriges radio att han inte har några kommentarer att ge, mer än att det var lyssnarnas historier som stod i fokus och var de viktiga.

ANNONS

25% rabatt på hela Ellos Collection! Fynda bland klänningar, kappor och mycket mer.

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Carina Berg om svåra gravidkampen: ”Många, många tårar”

ÄMNEN I ARTIKELN

Kristian Luuk

Carina Berg

Karlavagnen (radioprogram)

Erik Berg, fd Johansson (fotboll)