Musikalstjärnans kupp - retar England med ny VM-låt

avBenjamin Andrée

NÖJE

Englands nationalsång blir en hyllningssång till svenska landslaget inför morgondagens ödesmatch.

Musikalstjärnan Gunilla Backman blixtinkallades för att sjunga låten.

– Ett roligt sammanhang och alldeles för knäppt för att inte tacka ja, säger hon till Nöjesbladet.

Landslagshjältarna har överraskat och Sverige har tagit sig till kvartsfinal i fotbolls-VM. Imorgon lördag är det dags för den stora drabbningen när Sverige möter England.

Och lagom till ödesmatchen har P4 Stockholm gjort en egen VM-låt. Det är en lyssnare som uppmanat radiokanalen att göra om Englands nationalsång ”God save the Queen” till ”God save the Team”.

Den internationellt kända musikalstjärnan Gunilla Backman, 53, blixtinkallades för att framföra bidraget i studion.

– Jag fick frågan i förrgår och tvekade först men tänkte sedan att det ändå är ett roligt sammanhang och alldeles för knäppt för att inte tacka ja. Och det har varit bra respons efter, säger hon.

Dras med i fotbollsyran

Gunilla är en firad stjärna på den internationella musikalscenen och har bott många år i London där hon spelat huvudroller på West End i flera stora musikaler som ”Les Miserables” och ”Miss Saigon”.

– I England är ju folk fotbollstokiga och frågar hela tiden, ”What team is your favourite team” och så, det är väldigt viktigt där. Överallt pratar folk fotboll, säger hon och fortsätter:

– Jag är normalt sett inte så intresserad men när det är en sån här fotbollsyra så dras man ju med. Det är ju spännande på ett helt annat sätt när det är VM och allt. Och extra speciellt att Sverige möter England.

Hur tror du att det går i matchen och kommer du att titta?

– Jag tippar att det blir 2 - 1 till Sverige och självklart kommer jag att kolla på matchen. Jag fick precis höra att de kommer att spela ”God save the Team” på Tele 2 Arena där de ska visa matchen så det kanske är dit jag ska åka för att se matchen. Vi får se.

Låtarna som vi lyssnade mest på 2017 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM

Nöje