Peter Apelgren hoppar av i sorg

Publicerad 2014-07-19

Hans svärmor Carin Mannheimer gick bort för drygt en vecka sedan

Peter Apelgren hoppade av ”Sommarkväll” på grund av sorg.

För drygt en vecka sedan dog hans svärmor Carin Mannheimer av oupptäckt cancer.

– Man måste låta människor få sörja i fred, säger programledaren Rickard Olsson.

Peter Apelgren, 55, skulle ha varit trippelaktuell under lördagskvällen.

Årets uppsättning av stå upp-turnén ”Badjävlar” har premiär i Stenungsund, ”Peter Apelgrens semesteräventyr” har premiär på SVT och han skulle dessutom ha pratat om serien i ”Sommarkväll med Rickard Olsson”.

Men i förrgår, samma dag som ”Sommarkväll” skulle spelas in meddelade Apelgren att han var tvungen att utebli.

– Han var inte med på inspelningarna. Han hoppade av på grund av att familjen var i sorg efter Carin Mannheimers död, säger Rickard Olsson.

Dog av cancer

Regissören och dramatikern Carin Mannheimer dog i fredags av cancer som inte hann upptäckas i tid. Hon blev 79 år. Hon var svärmor till Peter Apelgren som är gift med Anna Mannheimer.

– Det är chockartat och har gått väldigt snabbt. Jag har nästan inte förstått det själv. Vad ska jag säga? Det är fruktansvärt, sa Anna Mannheimer till Göteborgs-Posten.

Efter att beskedet om Carin Mannheimers död spred sig under söndagen twittrade Peter Apelgren: ”Ursäkta men jag tar ett litet uppehåll”.

”Hade kunnat gå”

Rickard Olsson förstår Peter Apelgrens beslut att hoppa av.

– Han gav producenten beskedet samma morgon som vi skulle spela in. Om inte han hade kommit in på det privata på eget bevåg hade det kunnat gå utan att nämna Carins död men det är naturligtvis fullt förståeligt att han inte kunde medverka.  Jag tycker att man måste låta människor få sörja i fred. Det blir också lite konstigt att sitta och vara rolig i rutan samtidigt som många vet vad som har hänt i familjen, säger Rickard Olsson.

Enligt Cecilia Stenborg på CS Nöje, som ligger bakom ”Badjävlar” uppträdde Peter Apelgren precis som planerat inför 2000 gäster i publiken.

Nöjesbladet har sökt Peter Apelgren utan resultat.

ANNONS