Mode

Theyouway ♥ Hanna MW

Av: 

Elina Malm

Hanna MW, 22 år, arbetar som stylist och driver en stor modeblogg på Modette.
Hanna MW, 22 år, arbetar som stylist och driver en stor modeblogg på Modette.
"Min stil är en mix av androgynt mode med en hel del feminina inslag".

NÖJE

Varje vecka kommer vi på Theyouway lyfta fram en bloggare som vi gillar extra mycket. Först ut är supersnygga Hanna MW. En välklädd tjej från västkusten med ett öga för detaljer. Inte konstigt att hon fick drömjobbet som stylist.

Du är en stor modeprofil och har över 20 000 följare på Instagram. Händer det aldrig att du känner en press att du måste se tipp topp ut varje gång du går ut genom dörren?

– Jag känner faktiskt ingen press. Kanske för att det finns i mitt intresse så det kommer ganska naturligt att jag klär mig med omtanke. Men jag ser absolut inte tipp topp ut varje gång jag går utanför dörren. Däremot om jag ska fota outfits till bloggen med min fotograf så anstränger jag mig självklart lite mer.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Min stil är en mix av androgynt mode med en hel del feminina inslag. Jag gillar skandinaviskt och franskt mode och design. Jag skulle nog säga att jag har en personlig stil som genomsyrar de trender som jag väljer att haka på. Jag är mån om att ha en bra bas som grund i min garderob. Men jag gillar också att investera i lite mer roliga samt personliga plagg och accessoarer som känns typiskt mig.

Du är stylist på Gina Tricot, hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Mina dagar är väldigt varierande. Men mitt jobb som stylist på Gina Tricot går ut på att förbereda och styla kommande plåtningar, åka på produktioner, sitta i planeringsmöten, leta prover på huvudkontoret, modeveckor, skapa modereportage och en hel del inspirationsspaning.

I Hannas garderob finns godbitar från Chanel och Louis Vuitton kombinerat med svenska designers som Acne.

Favoriter i garderoben

Vilket plagg är du mest nöjd med i din garderob?

– Ett par blåa jeans från Balenciaga och en grå stickad tröja från Acne som jag tar på mig varje gång jag inte vet vad jag ska ha på mig.

Hur resonerar du kring shopping?

– Jag har verkligen varit en spontanshoppare men jag skulle inte säga att jag är det längre. Numera köper jag hellre få men lite finare och dyrare plagg. Så oftast är det något genomtänkt köp som jag sparat till.

Vad är det dyraste i din garderob?

– En klassisk kappa från Dior och min Céline väska.

Hur viktigt är mode för dig?

– Väldigt viktigt, det är ju mitt jobb och min passion. Det är ju det jag har i mitt huvud ungefär alla mina vakna timmar på dygnet. Jag menar om jag inte är på jobbet där allt handlar om mode, så bloggar jag, bläddrar i modemagasin eller surfar runt bland bloggar och modereportage. Jag letar nog inspiration mest hela tiden utan att jag ens tänker på det. I musik, på resor, i inredning, hos människor och i filmer etc. Samtidigt som mode är en väldigt stor del av mig så tycker jag det känns viktigt att kunna ha en bra och vettig distans till det. Och jag tycker att jag har lyckats med den balansen.

Delar ur väsksamlingen. Här ser vi bland annat dyrgripar från Céline och Stella McCartney, för att inte glömma sommarens mest omnämnda sandaler från Hermès.

"Investera i fina accessoarer som väskor och skor"

Vilket är det mest använda plagget i din garderob?

– Det måste vara mina Céline-sneakers. Det är de absolut skönaste skorna jag äger samtidigt som stylingmöjligheterna är många. Lika fina till en uppklädd look med klänning som till en mer casual outfit med jeans och skjorta.

Bästa köpet?

– En marinblå klassisk skepparkappa från Filippa K.

Ditt bästa stylingtips?

– Att jobba med en bra och uppdaterad basgarderob och investera i fina accessoarer som väskor och skor. Samt lär dig att framhäva och klä dig rätt utefter din kroppsform.

Om du fick ta över någons garderob, känd som okänd, vem skulle det vara?

–Emmanuelle Alt eller Anja Rubik. Emmanuelle Alt för hennes alltid lika perfekta baslook och Anja Rubik för att jag oftast älskar hur hon klär sig och för att jag tror att hennes garderob är magisk med massa fina och speciella drömplagg.

Hanna om sitt sämsta köp: "Investerade i denna fina skjorta från Isabel Marant i somras. Jag gillar den men på något sätt är den svåranvänd och inte helt hundra i passformen. Därför klassar jag den som ett dålig köp, men som jag ändå inte kan göra mig av med".

"Jätteviktigt att min personliga stil lyser igenom"

Vilken är din största modemiss?

–Svår fråga, enligt mig så finns det inte så mycket modemissar så länge man utstrålar säkerhet i det man har på sig. Men jag kan ju titta tillbaka nu och skratta lite åt när jag för cirka 7 år sedan endast köpte second hand. Inte för att det är något fel med att göra det, utan mer för att det blev lite för mycket ”utklädnad” ibland, haha.

Hur tänker du kring trender?

–Jag hänger på dem jag gillar och struntar i dem jag inte gillar. Sen får min stil gärna inspireras av en modetrend men jag vill inte att den ska ta över hela min stil. Tycker det är opersonligt och tråkigt med stilar som endast går ut på att slaviskt följa modetrender. För mig är det jätteviktigt att min personliga stil lyser igenom vilka trender jag än följer och att man gör sina egna grej av det liksom.

Om man ska satsa på ett lite mer exklusivt plagg i höst, vad rekommenderar?

–En kashmirtröja. Själv köpte jag den perfekta på killavdelningen från John Henric i helgen. Det perfekta höstplagget och en klassiker att behålla många säsonger framöver, om ni frågar mig.

FAKTA

Namn: Hanna MW

Bor: Borås

Yrke: Stylist

Ålder: 22 år

Blogg: modette.se/hannamw

Instagram: @Hannamw

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode