Mejla

Torbjörn Ek

Trist att tv-tittarna röstade fel: Hanna borde ha vunnit ”Idol”-finalen

Trist att ni röstade fel, hela svenska folket.

Hanna Ferm borde ha vunnit ”Idol 2017”.

Jag skrev det redan för tio veckor sen. Att Chris Kläfford skulle vinna ”Idol”. Sen har han varit svenska folkets favorit genom i princip hela hösten och tog en promenadseger i Globen.

Grattis alla ni som röstat fram er vinnare.

Trist bara att ni röstade fel.

För ”Idol”-finalen hade en annan vinnare. Och hon heter Hanna Ferm.

Ja, jag förstår att ni blir sura på mig nu och att ni tycker att jag är missunnsam.

Vem vill han vara?

Och ja, jag blev också fullständigt golvad av Chris Kläffords version av John lennons ”Imagine”. Han lyfte den till helt nya höjder och lyckades få en vacker men uttjatad låt att få nytt liv. Men det är ändå en cover.

Och igen ja, Chris har en fantastisk sångröst. Men jag saknar fortfarande hans artistiska idé. Vem vill han vara? För vem?

Hanna Ferm däremot lyckades leverera något helt eget på scenen under ”Idol”-finalen, med snygga scenshower, kaxiga framträdanden och – trots några falska toner – en enorm utstrålning och egen röst.

Hon har också under hösten utvecklat ett artistiskt uttryck som kan sälja ut arenor, få fans att skrika och gråta och streama musik miljoner och åter miljoner gånger.

Karbonkopia på vinnaren från 2015

Men nu blev det ändå Chris Kläfford som vann. Nu är risken stor att han, precis som jag också skrev för tio veckor sen, kommer dansa en vinter.

Jag har fortfarande svårt att se honom som något mer än en lite mer välansad karbonkopia på ”Idol”-vinnaren 2015, Martin Almgren. Också han en storvuxen, skäggig karl med pampig röst från Lindesberg.

Så Chris, ta det som en utmaning. Överbevisa mig. Visa att du blir mer än ännu en ”Idol”-vinnare som snabbt glöms bort.

För det är nu ditt jobb börjar på allvar. Det är nu din chans till musikkarriär tar fart. Och du kommer jobba i motvind. Om du lyckas kommer jag vara den första att buga, bocka och gratulera!

Publisert:

LÄS VIDARE