– Jag har tatuerat in Kent på kroppen

Kat von D om sin nya karriär inom musik och svenska favoritbandet

”LA Ink”-stjärnan och kändistatueraren Kat von D är i Sverige.

För Nöjesbladet berättar hon om den nya karriären, varför hon valt att leva i celibat – dessutom avslöjar hon vilket svenskt popband hon förevigat på sin kropp.

– Jag älskar Kent, jag har det till och med intatuerat, säger hon.

Hon är kanske mest känd för sitt förhållande med notoriskt otrogne Jesse James och som tv-tatuerare i ”LA ink”.

Jesse James.
Jesse James.

Men när Kat von D nu är på Sverigebesök är det inte för att sticka nålar i folk – utan för att sjunga.

Nöjesbladet träffade henne i en studio utanför Stockholm.

– Jag har tagit sånglektioner de senaste tre åren. Skrivit på låtar i två. Det har varit utmanande att stiga utanför mitt element: Tatuera kan jag blunda och göra, även om jag fortfarande blir bättre på det också, men musik har jag så stor respekt för att jag inte vill göra den orättvisa.

Just nu jobbar hon på sin första skiva. Hon ser risker i att hennes musik inte kommer bli bedömd på hennes egna meriter.

”Bedrövliga skivor”

– När man är i rampljuset så har människor redan en förutfattad mening om vem de tror att du är. Sedan finns det ju skådespelare som släppt massa bedrövliga skivor och folk har sagt ”de borde hålla sig till sitt vanliga jobb”, säger Kat von D.

Hon fortsätter:

– Jag ser inte det här som något konkurrerande utan som ett annat sätt att uttrycka mig. Jag bryr mig inte om människor skulle kritisera mig, i slutändan blir det bränsle till att försöka göra det bättre.

Skriven av svenskar

Låten Kat von D är i Sverige för att spela in, ”Rosary blue”, är dock inte till egna albumet. Det är en duett med Jyrki Linnankivi, sångare i finska hårdrocksbandet The 69 Eyes.

– Det är en vacker låt. Jag kunde relatera till den, jag är en hopplös romantiker så allt som är tragiskt och romantiskt dras jag till, säger Kat von D.

Låten är skriven av Jyrki Linnankivi tillsammans med svenska Sandra Bjurman och Stefan Öhrn, som också producerat. Den kommer att finnas med på The 69 Eyesskiva ”X” som släpps senare i höst.

Så skulle Kat von D tatuera svenska kändisar

Fredrik Reinfeldt:

– Han ser ut som en affärsman. Det vore coolt om han kunde ha hela armarna tatuerade i japansk stil under kostymen.

Carola:

– Jag gillar saker som framhäver kroppen och accentuerar de feminina formerna på kvinnor. Så något snirkligt i ryggslutet. Något feminint.

Kronprinsessan Victoria:

– Det skulle vara något vackert. Kanske realistiska svartgrå rosor. På halsen skulle vara coolt, ha ha.

Babsan:

– Det måste vara något färglatt. Som en helryggs­tatuering av ett godisland: cupcakes och vad som helst med glassyr och strössel.

Darin:

– Han ser ut som han har bra modekänsla. Något väldigt stilrent skulle passa honom, kanske något grafiskt längs ryggraden.

Kat von D om...

Kent faller Kat i smakenFoto
Kent faller Kat i smakenFoto

... kärleken till svensk musik:

”Alla mina favoritband kommer härifrån. Jag älskar Kent, jag har det till och med intatuerat. Det spelar ingen roll att man inte förstår texterna, man blir rörd i alla fall”.

Favoritminnet från Sverige:

”Jag älskar Sverige. Jag tror att jag har ett skandinaviskt hjärta. Favoritminnet är när jag var här och signerade min förra bok, mitt hus hade precis brunnit ned. Fansen var fantastiska, vissa av dem hade ritat bilder på min katt som dog i branden och skrivit fina brev”.

Männen:

”Jag har levt i celibat i nästan ett år nu, självvalt. Det är inte på något sätt en reaktion på mina tidigare förhållanden, jag är ingen bitter brud som tycker att män kan dra åt helvete. Det handlar mer om min spirituella sida, att det känns som något som är rätt för mig just nu. Men jag är fort­farande en hopplös romantiker som fortfarande tror på äkta kärlek men jag är bara inte övertygad om att den här världen så lätt till­låter det, som jag ser det”.

Publisert: