Nu ska de sluta fred

Av: Joni Nykänen, Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Birro vill bli vän med Ekdal – övertalades av Tomas Ledin

Foto: MÖTS I MELLANDAGARNA Marcus Birro har planerat in en träff med Lennart Ekdal. Efter en mysfika med Tomas Ledin insåg Birro att han vill sluta fred.

En mysfika med Tomas Ledin gjorde susen.

Nu vill Marcus Birro försonas med Lennart Ekdal – och allt ska bli så mycket bättre.

– Jag är för gammal för att ha fiender, säger Marcus Birro.

Foto: Ledin medlade.

En fika tillsammans med ”Så mycket bättre”-stjärnan Tomas Ledin, 59, fick Marcus Birro, 39, att sträcka ut en hand till sin före detta ”Kvällsöppet”-kollega Lennart Ekdal, 58, via sms.

– Jag vill bara damma bort den här meningslösa tyngden det känns som man bär på när man är ovän med någon. Det outtalade bara växer och växer om man inte bryter den där tystnaden och snackar ut om det som har hänt, säger Marcus Birro via mejl till Nöjesbladet.

”Säkert spänt”

Nu ska Birro och Ekdal träffas i mellandagarna för att prata ut.

– Det blir säkert spänt till en början, men Lennart är en skarpsinnig och empatisk människa. Jag tror det blir ett fint och bra möte, säger Marcus Birro.

Lennart Ekdal och Tomas Ledin är vänner sedan tidigare. Marcus Birro och Ledin har hållit kontakten med varandra sedan en välgörenhetskonsert för hemlösa i november, där Birro läste dikter. I går träffade han Ledin igen, och de pratade bland annat om hur man undviker att bli bitter.

”Den gamle räven”

– Ledin talade sig varm för att bryta dåliga mönster fort, att snacka ut med folk man hamnat på kant med och han berättade om det med sådan innerlig värme. ”Hör av dig till honom” sa Ledin med ett leende. Och när vi skildes åt skickade jag ett sms till den gamle räven Ekdal. Glad att Ledin gav mig en kick i rätt riktning, säger han.

Läget har varit spänt mellan de forna ”Kvällsöppet”-kollegorna sedan Birro kandiderade som partiledare för Kristdemokraterna och fick sparken från tv. Ekdal ansåg att TV4 gjorde rätt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN