David Hellenius om nya storfilmen: ”Ett jäkla äventyr”

Varvar ”Let’s dance” med inspelningen av nya romantiska komedin ”Lyckligare kan ingen vara”

1 av 2 | Foto: Margareta Bloom Sandeback
David Hellenius.

avLeo Pettersson

NÖJE

En av årets stora romantiska komedier, med bland andra Kjell Bergqvist och David Hellenius i rollistan, har nu börjat spelas in.

Flera av inspelningsveckorna ska ske i New York.

– Det känns som ett jäkla äventyr att vi ska spärra av gator och ha oss där, säger David Hellenius.

Regissören Staffan Lindberg har de senaste åren gett Sverige flera stora komedifilmer som ”Sommaren med Göran”, ”En gång i Phuket” och ”Micke & Veronica”. Nu är han aktuell med inspelningen av ”Lyckligare kan ingen vara”.

Det är en romantisk komedi med bland andra David Hellenius, Kjell Bergqvist, Helena af Sandeberg, Filip Berg och Celie Sparre i rollistan.

Den första inspelningsdagen hölls nu på torsdagen i Göteborg och Hellenius ser tydliga liknelser med en viss storfilm från England.

– Vi är väldigt inspirerade av ”Love actually”. Det är flera historier som möter varandra i filmen och på så sätt är det en krångligare film att spela in, säger han.

”Något av en dröm”

Detta är ett helt fristående projekt från tidigare filmer de gjort ihop.

– Det är en idé som vi hållit på mer i många år. Vi vet att den är krånglig och vi är glada över att vi har gjort filmer innan. Vi känner att vi kan kasta oss över ett sånt här projekt nu, säger Hellenius.

Först väntar sex veckors inspelning i Sverige. Sedan blir det även flera veckor i New York.

Det är den delen som han ser mest fram emot.

– Ja, det måsta jag säga. Det känns som ett jäkla äventyr att vi ska spärra av gator och ha oss där. Det har varit något av en dröm. För oss är det så nytt.

Om Let’s dance: ”Ett pussel”

För hans egen del väntar fortfarande flera fredagskvällar med att programleda ”Let’s dance” i TV4 tillsammans med Tilde de Paula.

Det är inte det lättaste att få ihop schemamässigt.

– Det är ett pussel med allting. Men jag har vetat om det länge och har ändå hunnit lägga det pusslet. Sedan är det så många historier i filmen och då filmar Staffan annat.

Ambitionen är att ”Lyckligare kan ingen vara” ska ha premiär på de svenska biograferna redan i år.

– Någonstans i december är tanken om allt går som det ska.

Det här visste du inte om David Hellenius 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM