Pascal om storbråket i örådet: ”Jag kokade”

Berättar om vreden: ”Jag ville bara explodera”

Av: Leo Pettersson, Linn Elmervik

Publicerad:

Känslorna flammade upp i Lag Syds tredje raka öråd i ”Robinson”.

Flera deltagare rök ihop i ett storbråk.

– Jag ville bara explodera, säger Pascal till Nöjesbladet.

Det har inte varit enkla veckor för Lag Syd i ”Robinson”.

I söndagens avsnitt befann de sig i örådet igen. Detta för tredje gången i rad.

Det resulterade i ett ilsket storbråk mellan flera av lagmedlemmar. Det infekterade grälet inleddes när Jan Bonnevier, som kom till lägret senare än några av de andra, kritiserade Pascal Mazza Ramsby för att ha dålig ledarteknik och för att inte ha styrt upp Lag Syds läger ordentligt.

– Det är inget fel på Pascal och hans tänk och resonemang. Men han hade predikan i dag enligt hans fightingspirit. Jag är 49, Pascal är 25. Det är ganska lätt matematik, okej. Jag har erfarenhet. Så att ja, förmodligen kan det kanske bli lite tuppfäktning. Jag vet inte, jag retar mig litegrann på din predikan idag. Det måste jag säga, säger Jan i programmet.

1 av 3 | Foto: TV4.
Pascal Mazza Ramsby.

”Ville bara explodera”

Mest irriterad var han på att Lag Syd inte hade någon toalett. Kritiken retade upp de andra deltagarna rejält.

– Tror du vi bara har suttit på våra arslen? säger Victoria Heaps.

För Nöjesbladet berättar Pascal Mazza Ramsby om irritationen efter grälet.

– Jag blev vansinnig. Om de så väldigt gärna ville ha en toalett hade de kunnat bidra till att bygga en toalett. Inombords kokade jag, jag ville bara explodera, men man försöker ju hålla i den så mycket det bara går, säger han.

Han menar att han och resten av deltagarna prioriterade bort ett toalettbygge eftersom de var fullt upptagna med att leta mat.

– Vi var ute timvis. Vi var helt utbrända, vi hade ingen energi kvar i kroppen. Det kändes som att de trodde att det skulle vara hotellverksamhet. Men det var inte oxfilé, bearnaise och pommes utan det var mer: vill vi ha mat så får vi gå ut och leta helt enkelt.

Gick inte ofta på toa

Dessutom var toalettbesöken inte särskilt frekventa på ön.

– Vi kände inget större behov av att ha en toalett, jag gick åt mitt håll och de andra åt sitt. Och det var inte varje dag direkt, det var kanske en gång i veckan eftersom vi inte hade någon mat.

Men trots de starka motsättningarna fick vare sig Pascal eller Jan några röster på sig då de hade immunitet. Istället blev det Carolin Helt som fick lämna ”Robinson”.

Sedan lämnade laget örådet under tryckt stämning.

– Det var väldigt spänt, säger Pascal Mazza Ramsby.

”Robinson” sänds i TV4 måndagar till torsdagar samt söndagar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN