”Det är svårt att vara utan sin man”

Publicerad 2011-06-25

Chippen spelade fotboll – Oksana Wilhelmsson fick ta hand om parets nyfödda dotter själv

Christian och Oksana Wilhelmsson har fått en dott­er. Men parets gemensamma bebislycka blev inte långvarig. Fotbollsstjärnan Chippen tvingades lämna hustrun och den nykläckta kort efter födseln.

”Det såg mörkt ut”

”Vi är världens lyckligaste föräldrar till världens finaste dott­er! Vilken känsla och vilken upplevelse”, skrev den lyckliga mamman i sin blogg efter nedkomsten av dottern. Men det var nära att 26-åriga Oksana fick genomgå förlossningen utan sin makes stöd. Den efterlängtade ­familjemedlemmen skulle komma till värld­en den 15 juni. Samma dag som pappa Chippen, 31, var inbok­ad för att spela en viktig fotbollsmatch i Saudiarabien.

”När det såg mörkt ut och matchen var väldigt viktig och han inte fick ledigt bestämde vi oss för att göra allt i naturens väg för att få i gång förlossningen. Hehe. Vi får se när jag äter ananas nästa gång”, berättar Oksana i bloggen.

Den tropiska frukten gjorde tydligen sitt jobb och när Oksana gick och la sig lördagen den 11 juni kom värkarna. Paret åkte in till sjukhus­et och dottern föddes ­dagen därpå. Chippen var med vid förlossningen.

”Utan honom hade jag aldrig klar­at mig så som jag gjorde och han var helt underbar på alla sätt och vis.”

Men lyckan byttes snart mot ett smärtsamt farväl. Chippen tvingades flyga till Saudiarabien och sitt lag al-Hilal.

Får hjälp av familjen

”Det är svårt att vara ensam utan sin man när man har en liten ­bebis för allt är så nytt för mig, jag går ­efter sunt förnuft och råd ­jag har fått av mina nära och kära.”, skriver Oksana i bloggen.

På midsommarafton återförenas äntligen den nybakade familj­en. Klick! har utan framgång sökt paret.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln