Hjärnan bakom knarkliga: Phil Collins brorson

Två unga brittiskor sitter fängslade för kokainsmuggling i Peru.

Hjärnan bakom knarkligan: Phil Collins brorson.

Philip Austin Collins, 38, uppges styra sin knarkkartell från fängelset.

Philip Austin Collins, 38, sitter fängslad i Peru i väntan på rättegång sedan han greps förra året. Men inifrån fängelset misstänks han fortfarande styra knarkkartellen, skriver Daily Mail.

Melissa Reid, 19, och Michaella McCollum Connolly, 20, greps för två veckor sedan i Perus huvudstad Lima med kokain värt över 16 miljoner kronor.

De unga brittiska kvinnorna har uppgett att de kidnappades på Ibiza och under pistolhot tvingades flyga till Peru för att där hämta drogerna och föra dem ut ur landet.

Kontrollerar från häktet

Nu misstänker polisen att de rekryterats av den knarkkartell som Phil Collins brorson Philip Austin Collins fortfarande kontrollerar från häktet.

Philip Austin Collins är son till Genesis-sångarens bror Clive Collins och greps i mars 2012 med kokain värderat till över 32 miljoner kronor. Knarket hittades på en yacht som Collins tillsammans med två andra brittiska män försökte segla över Atlanten.

För den brittiska tidningen Daily Mirror har Melissa Reid, 19, och Michaella McCollum Connolly, 20, berättat att de träffades först efter att de kidnappades av knarkkartellen.

De ska ha hotats med pistoler riktade mot sina huvuden för att gå med på att försöka smuggla drogerna.

– Vi hade inget val. Om vi inte gjorde som de sa så sa de att vi skulle dö, säger Melissa Reid till Daily Mirror.

– Vi smugglade inte för pengar, vi smugglade för våra liv. Vi tvivlar inte på att de skulle ha dödat oss båda utan att tveka om vi inte gjorde som vi blev tillsagda.

Kvinnorna riskerar nu 25 års fängelse i Peru, men enligt polischefen Tito Perez kan de slippa ut efter två år om de skriver under en bekännelse, skriver Daily Mail.

Uppgifterna om Collins inblandning publicerades först i den peruanska dagstidningen El Comercio.

– Polisen har bekräftat kopplingen mellan de gripna kvinnorna och maffian som uppges ledas av Philip Austin Collins, vars organisation brukar använda sig av knarksmugglare från Storbritannien, säger en poliskälla till El Comercio.

– Trots att Collins sitter fängslad i väntan på rättegång är knarksmugglarsligan som han påstås ha grundat i vår huvudstad fortfarande aktiv. Det misslyckade försöket att smuggla kokain med hjälp av dessa två kvinnor ska vara bevis för detta, fortsätter källan.

När kvinnorna greps hade de samanlagt 11 kilo kokain med sig.

– Vi tar ansvar för vad som hittades med oss, men vi gjorde det inte av fri vilja. Vi hade inget val, säger Michaella McCollum Connolly till Daily Mirror.

Publisert: