Storartat sväng – ända in i slutet

avJens Peterson

Foto: Håkan Larsson
sista dansen Bounce tar avsked med en fartfylld hitparad. Här återupplivar de ”Gökboet” – ett av dansgruppens klassiska nummer.

Fem utsålda Globen.

Bounce tar farväl med en explosion. De skapar landet med tusen danser.

Ramen är densamma som Seinfelds farväl. En rätteång om brott under karriären.

De sju i Bounce kommer in som arresterade i fångdräkter. Allt binds ihop av en rättegång. Anklagelsen: Bounce har stulit street dance och dansat i opassande salonger.

Mikael Tornving spelar åklagare och Markoolio försvarsadvokat i filmade inslag. Videobitarna är för långa och bitvis röriga, får oss att längta efter dansen.

Bevisen i rättegången är olika nummer ur Bounces karriär, ett listigt och lekfullt sätt att göra en greatest hits. Som Seinfeld-serien tittade tillbaka på höjdpunkter via en rättegång för bristande medmänsklighet.

Flyger runt på studsmatta

Bounce får skäll för att de varit med i ”Allsång på Skansen”, ”Eurovision song contest”, ”Nobelfesten” och kungaparets silverbröllop. Som vittnen finns Jonas Gardell, Lill-Babs och Petter i filmade snuttar.

Mycket att titta på. Överraskande och proffsigt. Underhållande och snabbt.En liten bit ”Gökboet” följs av en liten bit lindy hop. Sedan en klassisk balettrikå som får hiphoppande rytmer av en röd baseballkeps. Det svindlande numret med en hög vägg och studsmatta ur ”Caution”. Fem imponerande breakdansare från Italien som får den entusiastiska ståplatspubliken på parkett att jubla ännu mer. Det svänger och det svänger bra. Mycket humor. En hel del är ny koreografi för ”The last Bounce” och många gästdansare från olika håll.

Jackson-hyllning

Mäktigast är deras hyllning till Michael Jackson. En hälsning till den häftiga uppvisningen på Sergels torg sommaren 2009.

Det är också förtjusande när en sektion i publiken plötsligt utför ett häpnadsväckande nummer.

Bounce behöver inga försvarstal. Det här är ett storartat avsked. Grattis alla som har biljett.

ARTIKELN HANDLAR OM

Scen