Titti Schulz programleder P4 Nästa: ”En ära”

Leder finalen tillsammans med Josefin Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Josefin Johansson och Titti Schultz.
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Josefin Johansson och Titti Schultz.

NÖJE

I Musiktävlingen P4 Nästa tävlar okända och kända artister med nyskrivna låtar – och har chans att hamna på Svensktoppen.

Nu är det klart att finalen, där åtta bidrag tävlar, kommer att programledas av Titti Schultz.

– Det är otroligt ballt att Sveriges radio tänker på mig, säger hon.

P4 Nästa är musiktävlingen, och den rikstäckande talangjakten, som går ut på att etablerade artister eller helt okända personer får chans att tävla med sina egna låtar i radio.

Nya, färdiginspelade bidrag skickas in till någon av de 25 lokala P4-kanalerna, och därefter väljs ett antal låtar ut av lokala jurygrupper. Dessa går sedan vidare i tävlingen.

I riksfinalen, som hålls den 24 augusti, kommer åtta av de 25 lokala vinnarna att presenteras – och göra upp om vinsten. Nu är det klart att radioprofilen Titti Schultz, 46, kommer att programleda det sista tävlingsmomentet, direkt från Linköping Konsert & Kongress.

– Det är en ära att bli tillfrågad. Det är en stor tävling som är jätteviktig för många människor. Så det är otroligt ballt att Sveriges radio tänker på mig.

– Jag tycker att det är så läckert att både etablerade, men också nya artister, som vi aldrig hört talas om tidigare, dyker upp på samma scen och får tävla mot varandra, säger hon.

”Någons stora genombrott”

Vinnaren får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen, och har under vissa år erbjudits en plats i Melodifestivalen.

– Det kan handla om någons stora genombrott, säger Titti.

Programleder gör hon tillsammans med Josefin Johansson, 36, som programleder SVT:s ”Smartare än en femteklassare”, och som vann ”På Spåret” tidigare i år. Henne har Titti Schultz intervjuat ett antal gånger tidigare – men aldrig arbetat med.

– Det ska bli superkul att arbeta med henne. Hon har en otrolig rutin, är varm och proffsig. Vi ska börja planera vårt arbete i nästa vecka, hur programmet ska utföras, eller hur roliga vi får vara. Det blir nog Josefin som får vara rolig, åtminstone mest rolig.

”Då kommer jag vara som lyckligast”

Finalen anordnas i Linköping Konsert & Kongress, och Titti hoppas på en utsåld kväll.

– Jag tror att det kommer bli jätteläckert. Vi kommer presentera bidragen, prata med artisterna, känna på juryn och vara ett trevligt sällskap för dem som lyssnar och för dem som är på plats.

Vad ser du fram mot mest med uppdraget?

– Efter att vi har korat en vinnare ser jag framför mig hur det flyger massvis av konfetti, och att vi har en väldigt, väldigt lycklig vinnare på scenen. Jag hoppas sändningen blivit exakt som vi ville och att jag haft roligt.

P4 Nästa, som fram till år 2017 hette ”Svensktoppen nästa”, har anordnats sedan 2008. Målsättningen med tävlingen är att hitta nya artister och nyskriven musik.

Publicerad: