Justin Bieber

”Svimmade för att vi andades samma luft”

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Beliebers överlyckliga när stjärnan kommer till Sverige

Planerad bildkupp, kartor över arenan, risk för att svimma av igen och råd från Belieber-föräldrar.

Sveriges Justin Bieber fans är minst sagt exalterade över stjärnans besök i Stockholm.
– Jag grät så mycket att mina tårar tog slut, säger bieberfanet Tine Kleijsen, 18 år.

Justin Bieber 22, är aktuell med spelningar på Tele 2 Arena under både torsdagen och fredagen. Inför hans intåg har fansen planerat allt från vad de ska ha på sig till hur de ska ta sig in i arenan på bästa sätt.

Tine Kleijsen, 18, från Lund reser till Stockholm för att se idolen framträda. Hon har lyssnat på Biebers musik sedan hon var 12 år.
– Han är en stor inspirationskälla eftersom att han visar att oavsett var man kommer ifrån och vilka förutsättningar man har så kan man bli jättestor och få det man vill, säger hon.

”Jag svimmade”

Senaste gången Tine såg Bieber live blev hon så exalterad att hon svimmade av.
– Min kompis fick tillslut stå och hålla i mig för att jag svimmade var tionde sekund. Jag var där i samma rum som honom, andades samma luft som honom och allting. Sedan grät jag så mycket att mina tårar tog slut.

Inför kommande konsert är förväntningarna höga.
– Jag är inte nervös, men väldigt uppspelt. Man får ju lite pirr i magen av det. När jag pratar om att jag kommer att få se honom så börjar jag gråta.

”Är nervös”

Någon annan som har stora förväntningar inför Biebers besök är Elvira, 15, från Stockholm. Hon ska gå på båda konserterna och driver en stor blogg om Justin Bieber som uppdateras flitigt.

– På en skala med 1-10 över hur mycket Belieber jag är så skulle jag säga 12-13. Han är fantastisk på alla sätt och vis. Han betyder otroligt mycket för mig.

Veckans konserter blir första gången hon får se sin idol uppträda live.

– Det känns fantastiskt. Jag är nästan lite nervös för jag tycker ju om honom så otroligt mycket så jag vill inte förstöra den bilden jag har av honom. Men det känns jättekul. Jag har en app där jag räknat ner i över 300 dagar.

Planerar bildkupp

Inför konserterna planerar Elvira en bildkupp. Hon vill framföra två budskap till Bieber och ska skriva ut papper för fans att hålla upp framme vid scenkanten.
– Vi har valt ut en bild där det står ”You are our purpose”. Han har gjort en låt som heter ”Purpose” och då tänker vi att han är vårt 'purpose'. På den andra bilden är det två händer som håller i varandra. Den ena handen är 'beliebernas' hand och den andra är Justins. Det är för att vi vill få fram hur mycket han betyder för oss och vill göra hans konsert i Stockholm extra speciell.

Vad säger dina föräldrar om att du är en belieber?
– De tycker att det är kul. Mamma gillade också band och 'fangirlade' ganska mycket när hon var liten. De tycker mest att det är roligt.

Elviras pappa Nils-Olof, 50, instämmer och berättar att han är en trogen bloggläsare.
– Det finns mycket positivt med det. Det är roligt att samlas kring en sak man gillar. Sedan tycker jag att hela den här fankulturen har utlöst mycket kreativitet. Till exempel med bloggen som min äldsta dotter driver. Det är en bra kombination av fanskap och seriositet.

Planering som belieber-pappa

Som belieber-förälder får man ta del av mycket planering. Bland annat när det kommer till köande och att hämta upp barnen efter konserten.
– Det är väldigt mycket prat om det rent praktiska. Logistik kring vad man ska äta, vad man ska dricka, hur man ska sitta och när man kan gå dit.

Nils-Olof berättar att han kan känna igen sig själv när det kommer till att se fram emot ett stort evenemang.

– Jag har aldrig haft en megaidol men däremot har jag följt sport intensivt som supporter när jag var i den åldern. Det är kanske därför jag kan se det roliga i det på ett sätt som en del som inte har upplevt den typ en av positiv gemenskap, säger han.

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Justin Bieber