Jonas Lundqvist kuppade mot SD-ledaren i Nyhetsmorgon

Jimmie Åkesson, hur kan du leva med dig själv?”

Artisten Jonas Lundqvist valde att ändra texten i sin låt ”Pengar på fickan” när han uppträdde i TV4:s ”Nyhetsmorgon” på söndagen.

Mitt i låten sjöng han ”Jimmie Åkesson, hur kan du leva med dig själv?”.

– Det är bara en stilla undran. Jag bara undrar hur det går till, säger han.

Att Jonas Lundqvist, före detta medlem i Bad cash quartet, kuppade in ett par extra rader i låten ”Pengar på fickan” verkade gå ganska obemärkt förbi i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Själv säger han att frågan som han ställde sig i låten – ”Jimmie Åkesson, hur kan du leva med dig själv?” – kom till honom i stunden. Det var ingenting han hade planerat.

– Jag brukar ändra texter lite hit och dit när jag känner för det. Och jag kände så här: Det är ju rätt många som kollar på det här programmet. Jag ville bara säga det. Jag är nyfiken på hur han lever med sig själv, säger Jonas Lundqvist.

Distraherade med dans

Ingen i studion kommenterade hans textändring efter sändningen.

– Jag dansade ju väldigt fint och snyggt samtidigt som jag sjöng. Du vet Prince, och alla sådana, man kommer undan då, säger Jonas Lundqvist.

– Men det var lite märklig stämning vid den indiska taccobuffén. Jag anade någonting, men då hade jag glömt av att jag hade sjungit det.

Han säger att han är nöjd med hur framträdandet blev.

– Jag är jätteglad. Jag tycker att jag lägger orden och melodin så fantastiskt bra också. Det har nästan aldrig varit bättre än med de meningarna, säger han.

”Helt och hållet hans initiativ”

Att döma av sociala medier har få uppmärksammat kuppen, men Jonas Lundqvist berättar att positiva kommentarer rullar in på hans telefon via sms.

Han har inte hört någonting från TV4.

– Men är det något konstigt? I min värld är det typ det mest normala man kan göra.

Jennifer McShane, kommunikationschef på TV4, säger att de inte reagerade på Lundqvists nya text då det inträffade i slutet av programmet.

– Det var ingenting redaktionen kände till i förväg och det var helt och hållet på Jonas Lundqvists initiativ, säger hon.

Nöjesbladet söker Jimmie Åkesson.

Publisert:

LÄS VIDARE