”Lejonkungen får barn med Shakira”

Av: Frida Söderlund, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Nöjesbladets Tobbe Ek & Frida Söderlund sätter plus på artisternas kläder

■ ■ Vi är inga modelejon och följer heller inte trenderna på catwalken i Paris och Milano. Men vi vet vad som krävs för att sticka ut på Melodifestivalens scen.

■ ■ Därför betygsätter Nöjesbladets schlagerreportrar Tobbe Ek och Frida Söderlund artisternas outfits i Melodifestivalen 2016.

Foto: Robin Lorentz-Allard

SaRaha

Tobbe: Lejonkungen får barn med Shakira och resultatet blir i det närmast perfekta scenkläder till den här låten. Och visst är väl SaRaha nästan lika som bär med Petra Marklund, eller vad säger du Frida?

Frida: En betydligt festligare Petra Marklund isåfall! Det här är Beyoncé på safari, jag rådiggar det. För mig hade det blivit en klar femma om sminket och skorna hade varit i samma anda. Det är som att hon inte riktigt vågat hela, hela vägen.

Foto: Robin Lorentz-Allard

Swingfly feat Helena Gutarra

Frida: Alltså, jag vill inte låta elak nu, men det ser ut som att Helenas outfit är en identitetskris och en beslutsångest i ett. Den går inte ihop, alls. Jag förstår inte. Och jag förstår inte vad det gör på en scen. Outfiten ÄR ingenting. Jag känner mig förvirrad. Och Swingfly har på sig vad han brukar så ja.

Tobbe: Eller hur? Det här är bara fult. Är Helenas Jessica Andersson-korta shorts ett statement? Vad vill hon i så fall ha sagt? Det kraschar dessutom fullständigt med Swingflys heltäckande vita med guldkedjor. Så trist när båda kvalar in bland veckans skönaste personer.

Foto: Robin Lorentz-Allard

SMILO

Tobbe: Svart och vitt och trööök. SMILO tycks inte ens ha gjort ett halvhjärtat försök att få till nån form av scenkläder, bara tagit den där snygga vita jackan de alla tre fastnade för på senaste shoppingturen på Ibiza.

Frida: Ja. Så är det. De tog det som fanns i den privata garderoben och det funkar bakom det där lilla båset och under svettiga EDM-nätter och på Stureplan och om man vill ha två plus i Melodifestivalen. Inget extra untz för det här hörrni.

Foto: Robin Lorentz-Allard

After Dark

Frida: Äntligen ett nummer där man sitter som ett exalterat barn innan julafton och bara väntar på vad som ska glittra härnäst! Älskar när det är genomtänkt och detaljerat och som gjort för att fånga publiken. Det är såhär man fängslar publiken från Melloscenen. Såhär!

Tobbe: Jag är helt enig Frida, årets första 5-plussare är given! Det här är fabulöst och schlagertastic med extra allt och glitter. Och när Lindarw & co efter klädbytet plötsligt äntrar scenen med perukhår som en del av klänningarna så bubblar färgexplosionen över som en perfekt skakad champagneflaska på efterfesten!

Foto: Robin Lorentz-Allard

Lisa Ajax

Tobbe: Lisas strassade isdanssprinsess-outfit är på kollisionskurs med Mad Max-dansarnas märkliga futuristiska naturkläder. Enbart klänningen kommer göra succé på på vilken efterfest eller röda matta som helst, men drunknar tyvärr i toalettpappersdrapperingen på scenen.

Frida: Först tänker man att klänningen är jättesnygg, sen börjar man fundera på om den är inte är lite tråkig ändå, sedan tänker man att den faktiskt inte alls passar in i numret och så plötsligt är man förvirrad. Men i slutändan så är det en stabil outfit ändå. Det är cleant och snyggt. Godkänt, men inte så mycket mer.

Foto: Robin Lorentz-Allard

Boris René

Frida: Jag älskar det här! Det andas personlighet och klass och Bruno Mars på vilken amerikansk gala som helst. Boris vet hur han klär sig efter sin personlighet och bara det är värt fyra plus. Svinsnyggt!

Tobbe: Exakt, Frida! Det här är liksom både en scenoutfit och samtidigt hur stiligt som helst vid sidan av scenen också. De för korta byxorna och strumplösa fötterna är precis helt rätt just nu och hatten blir ett tydligt trademark på scenen. Säger kepskillen...

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Oscar Zia.

Oscar Zia

Tobbe: Du får säga vad du vill, Frida, men det här är så tråkigt så jag somnar. Alltså, en snyggt skuren skjorta kunde han väl åtminstone ha satt på sig istället för den där oformliga tishan? Jag kommer slåss för ett lågt betyg här.

Frida: Det är för att du inte förstår dig på hela den här James Dean-andan Tobbe. Jag tycker det här är skitsnyggt i sin enklaste form. En skjorta hade tagit tillbaka den där servitören vi båda hatar att se på scenen. Men jag förstår vad du menar, för det är i grund och botten inte så mycket mer än ett par svarta byxor och en svart t-shirt.

LÄS OCKSÅ

Schlagerbloggen - Ger dig allt skvaller bakom kulisserna i Melodifestivalen

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN