Molly låter Danny stanna hemma

avTorbjörn Ek

”Jag har hängt upp min karriär lite för mycket på killar”

1 av 4 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Molly Sandén är spelbolagens förhandsfavorit till att vinna hela Melodifestivalen.

De har skrivit ”Youniverse” tillsammans.

Men Danny Saucedo kommer inte vara på plats i Gävle för att stötta flickvännen.

– Jag har hängt upp min karriär lite för mycket på killar och ex och pojkvänner överlag, säger Molly Sandén.

För Nöjesbladet berättar hon om förlovningsryktena, klädpaniken över konkurrenternas outfits och pärsen att bestiga Afrikas högsta berg.

– Det var den värsta dagen i mitt liv. Jag var så jävla trött på slutet så jag bara grät.

Molly Sandén, 23, är mitt i att berätta om sitt livs resa, när hon i januari besteg Afrikas högsta berg Kilimanjaro till förmån för Barncancerfonden tillsammans med pojkvännen Danny Saucedo, 29. Men också att avfärda ryktena om att han skulle ha fallit ner på knä på toppen och friat till henne.

– Nej, eller jo, alla föll ner på marken och låg och typ dog. Det hade varit en hemsk förlovning i så fall, för jag bara grät de sista sex timmarna. Jag vet inte om jag hade velat... Jag tror inte jag hade kommit ihåg något ändå, jag hallucinerade till och med på vägen upp, såg möss springa över mina fötter och vita tigrar i mörkret, säger hon med ett skratt.

Spelbolagens favorit

Resan har ändå blivit en bra uppladdning inför Melodifestivalen. På lördag står hon på scenen som spelbolagens förhandsfavorit att inte bara ta sig till final, utan även vinna där.

– Jag känner ju att jag hittar styrka i det nu, så fort jag blir lite uppslukad av oro, eller mamma ringer: ”åh nej, nu har Molly (Pettersson Hammar) på sig vitt”. Jag bara: ”ta det lugnt”. Så tänker jag på de där sista dagarna på berget och bara: ”Mamma, det finns inget problem. Jag trodde jag skulle dö på berget, jag kommer inte dö av att nån annan också har vitt på sig i Melodifestivalen”.

Ja, det har snackats om att du också skulle ha vitt med gulddetaljer, precis som Isa och Molly Pettersson Hammar. Folk bakom kulisserna spekulerade i att du kanske skulle byta?

– Det är vitt, men inte med guld. Snarare åt det kalla hållet. Lite silver-nougatigt. Och det är helt olika nummer så jag tror inte det kommer kännas för likt. Men det är ju det, sånt där kan man bli tokig av om man tänker för mycket på och grottar ner sig i.

Men ni förlovade er alltså inte när ni var borta?

– I wish. Åh nej, nu kommer du skriva det. Att ”Molly vill förlova sig”.

Men, det har du ju sagt förut.

– Ja, men det är klart man vill det nån gång. Man måste väl sätta lite press på honom så han känner lite...

Hon ler stort och skrattar till.

– Med tanke på att jag har skilda föräldrar har jag tidigare varit lite så att jag inte trott på sånt. Men nån gång i framtiden skulle vara intressant. Jag känner ingen stress. Jag är ju bara 23. Det är värre för Danny, han är ju 30.

Molly skrattar retsamt när hon säger det.

Skrivit musik med Danny i smyg

Tidigare har hon och sambon varit noggranna med att separera jobbet från privatlivet. Men nu har de tillsammans skrivit låten ”Youniverse” som Molly ska tävla med på lördag.

– Vi skriver ganska mycket i smyg, utan att nån får höra. Men det blir lite... vi tycker att det blir lite cheesy. Så vissa grejer har jag varit med och skrivit på hans och han till mig, men vi berättar inte det.

Vad menar du med cheesy?

– Jo, men det blir ju lätt att det vrids till att vi gör en kärlekslåt ihop. Jag har hängt upp min karriär lite för mycket på… eller det har blivit så, på killar och ex och pojkvänner överlag.

När Molly Sandén slog igenom var hon tillsammans med artistkollegan Eric Saade, 25, och senast hon tävlade i Melodifestivalen handlade hennes låt ”Why am I crying” om uppbrottet.

– Men den här låten blev helt enkelt för bra, kände vi, för att inte dela med oss av. Och det är ju en jättefin känsla att ha gjort nånting tillsammans som båda tycker väldigt mycket om. Och att ställa upp i en tävling och inte göra det helt själv, det känns jättefint.

Men Danny Saucedo har ändå valt att inte komma till Gävle för att stötta flickvännen på lördag.

– Han hade faktiskt ett gig, så det var inte så att han tog beslutet att inte vara med av den anledningen. Men jag kan nästan... Vi båda tycker att det är lite skönt också så det kan bli fokus på låten. Men sen om den skulle gå vidare får vi se.

ARTIKELN HANDLAR OM