Pansar: ”Har tränat i en grotta i minusgrader”

avLinnéa Borgert

NÖJE

Här är nya momentet i ”Gladiatorerna”

1 av 4

I kväll kommer TV4:s ”Gladiatorerna” tillbaka i rutan.

Pansar säger att han kommer att göra sin bästa säsong någonsin.

Gladiatorn har tränat i åtta månader i en grotta i Azerbadjan – i minusgrader.

– Jag vet inte var jag var, jag blev hämtad i en bur bara, säger han.

Pansar, som egentligen heter Peter Bláha, har legat i hårdträning inför den nya säsongen av ”Gladiatorerna” i TV4.

– Pansar är grymt laddad, han är i bättre form än någonsin och riktigt sugen på att vinna och framförallt ge stryk i gatloppet. Det ska bli den bästa säsongen han har gjort, säger han.

Han säger att han inte riktigt vet var produktionen tog honom, men enligt TV4 har Pansar tränat i en grotta i Azerbadjan. I minusgrader.

– Det är extremt, men Pansar är extrem, man vet aldrig vad han får för sig, säger Peter Bláha om sin karaktär och fortsätter:

– Pansar har ju en egen grotta med träningsutrustning där han kör. Det är minusgrader i den. Pansar glömde sätta på värmen.

Är det bra att träna i minusgrader?

– Man blir hårdare och man härdas av att träna i minusgrader. Jag kan inte rekommendera alla människor att träna i minusgrader, men med rätt kläder och uppvärming så går det. Det är inget konstigt.

Har tränat mer än någonsin

Gladiatorn Amazon, som egentligen heter Cecilia Benjaminson, har tränat på ett lite mer traditionellt sätt. Det här blir hennes 15e säsong och hon är den som har fällt flest utmanare av de kvinnliga gladiatorerna.

– Jag har laddat med mer träning än tidigare säsonger. Jag har levt ett hektiskt liv de senaste fem åren, men nu har jag lagt krut på träningen. Det är roligare då.

Då måste du vara oslagbar?

– Ha ha, det får ni se, säger hon.

Laddade med träning och pizza

En av kvällens utmanare är Sammy Vallgren, 22, från Höör.

– Jag tyckte allting var jättekul, men just när man står där och får veta vem man ska möta, när man står öga mot öga med dem, då är det skräckblandad förtjusning, säger hon.

Hur förberedde du dig?

– Veckorna innan tränade jag sex dagar i veckan, men sista veckan innan så vilade jag faktiskt.

– Jag kunde inte äta så mycket dagen på inspelningen, adrenalinet var på en sådan hög nivå. Annars har jag ätit som vanligt, en pizza, nyttig mat, chips.

Ny gren i tävlingen

Nytt för den här säsongen av ”Gladiatorerna” är att man har infört hårdare regler, för att göra det ännu tuffare för utmanarna.

Dessutom finns det en ny gren – Dragkampen.

– Utmanaren ska springa fram och trycka på en knapp. Lyckas de med det så flyger gladiatorn upp i luften. Det är styrkeprövande för båda parter, säger Pansar.

”Gladiatorerna” sänds på TV4 klockan 20 ikväll.

ARTIKELN HANDLAR OM