Carina Lidbom

Carina Lidbom: ”Cancern är borta”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Skådespelarens operation blev lyckad

För tre veckor sedan opererades Carina Lidbom, 59 för bröstcancer.

I dag kom det glädjande beskedet: sjukdomen är borta.

– Jag har mitt tillfrisknande att tacka alla som varit med mig på den här resan, säger hon.

Carina Lidboms tumör i bröstet upptäcktes under en mammografiundersökning för en månad sedan. Hon opererades en vecka senare.

Under ett läkarbesök på Södersjukhuset i Stockholm på torsdagen fick Carina Lidbom det lättande beskedet. Cancern är borta och hon slipper genomgå cellgiftsbehandling.

– Det var ett fantastiskt besked. Jag ska tillbaka om några veckor för att få strålning under en månad, men det är den lättare delen. Allt har gått väldigt snabbt, säger hon.

I sociala medier har Carina Lidbom berättat om sjukdomen och uppmanat andra kvinnor att gå på mammografiundersökningar regelbundet.

”Är fortfarande rädd om mig”

Hon är tacksam för stödet hon fått de senaste veckorna.

– Jag har så många som följer mig på Instagram som jag verkligen inte känner som har varit så otroligt snälla. Därför kände jag att jag ville berätta det här. Jag har mitt tillfrisknande att tacka alla som varit med mig på den här resan.

Det är första gången Carina Lidbom varit så öppen med en jobbig period i livet.

– Jag kommer nog se tillbaka på den här perioden med lite förundran, men ibland får man krafter från oanat håll. Jag brukar krypa ihop hemma och lägga mig ner själv när jag mår dåligt, det här är första gången som jag sträckte ut en hand och sa att vi behöver varann. Den respons jag har fått har gjort det tydligt att det faktiskt är så, säger hon.

”Mår bra inombords”

I sommar spelar Carina Lidbom i ”Rakt ner i fickan” på Krusenstiernska Gården i Kalmar. Hon har orkat repetera under hela sjukdomsperioden.

– Jag har repeterat varje dag och haft stöd från mina kamrater.

Nu längtar hon efter att komma igång med sitt vanliga liv och träning igen.

– Jag opererades för tre veckor sedan, men jag är fortfarande rädd om mig. Såret är inte helt läkt. Men jag mår bra inombords och saknar spinningträningarna och min yoga. Men det kommer, om några veckor sitter jag där på spinningcykeln igen, säger hon.

”Rakt ner i fickan” har premiär om drygt en vecka.

– Då står jag där på scenen, men med en lite annorlunda bh.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarshop hos Gina Tricot! Klicka hem årets hetaste trender här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Carina Berg om svåra gravidkampen: ”Många, många tårar”

ÄMNEN I ARTIKELN

Carina Lidbom