De Niro: ”Jag vill slå Trump på käften”

NÖJE

De Niro till rasande attack mot presidentkandidat Donald Trump

1 av 3

Efter Donalds Trumps skandalvideo sällar sig skådespelaren Robert De Niro till Trump-kritikerna.

I en video som nu sprids på nätet skräder han inte orden.

- Han pratar om hur han vill slå folk på käften. Jag skulle vilja slå honom på käften, säger De Niro i videon.

Oscarsbelönade skådespelaren Robert De Niro, 73, är den senaste i raden av kändisar att uttala sig kritiskt mot presidentkandidaten Donald Trump, 70.

I en video som spelats in som en del av en kampanj för att få amerikaner att gå och rösta i november hymlar inte De Niro med vad han tycker. Tvärtom.

I helgen spreds videon snabbt på nätet. Enligt tidningen Variety ska innehållet vara bortklippt material ur kampanjfilmen. Det ska ha klippts bort eftersom det var ”för känslofyllt och partiskt” för att använda i en neutral video som manar till ökat valdeltagande.

Grovt sexistiskt

I stället släpptes De Niro videon separat. Filmen är producerad av produktionsbolaget Anonymous content och det var på uppdrag av dem som regissören riktade kameran mot De Niro och frågade: ”Vad är viktigt för dig?”, skriver Variety.

De Niro-filmen dök upp tre dagar efter att den officiella kampanjvideon släpptes på Facebook, med flera amerikanska kändisar som skådespelerskorna Anne Hathaway och Olivia Wilde.

Tidpunkten kan sägas vara väldigt läglig då åsikterna just nu går extra höga i USA efter att Washington Post i fredags publicerade ett ljudklipp från 2005.

I ljudupptagningen hörs Trump skryta om hur hans kändisskap ger honom rätten att tafsa på kvinnor. Han uttalar sig också grovt sexistiskt om skådespelerskan Arianne Zucker.

”Väldigt orolig”

Så här säger De Niro om Trump - ord för ord:

Han är så uppenbart dum. Han är en skit, en fähund, en gris.

Han är en bedragare, en skojare, en odugling som inte vet vad han pratar om, inte gör sina läxor, inte bryr sig, inte betalar skatt. Han är en idiot.

Colin Powell sa det bäst: Han är en nationell katastrof.

Han skämmer ut landet. Det gör mig så arg att det här landet har kommit till en punkt där denna dåre, denna tönt har kommit så långt som han har.

Han pratar om hur han vill slå folk på käften. Jag skulle vilja slå honom på käften.

Är det någon vi vill ha som president? Jag tror inte det.

Jag bryr mig om vilken väg det här landet tar. Jag är väldigt orolig över att det kan gå åt fel håll med någon som Donald Trump.

Om du bryr dig om din framtid: Rösta.

1 av 5 | Foto: Jon Voight stöttar Trump.

Voight: Ett fult utspel

Flera kändisar har uttryckt sitt förakt för Donald Trump. Och attackerna har inte avtagit den senaste månaden.

I slutet av september släppte ”Save the day”, en organisation som stöttar Hillary Clinton, en video med Don Cheadle, Robert Downey Jr, Neil Patrick Harris, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo och Martin Sheen som talade om vikten av att rösta den 8 november, skriver US News.

- Vi kan inte låtsas att det går att tycka lika bra om bägge sidor, säger ”Vita huset”- skådespelaren Martin Sheen.

Enligt Bloomberg har över hundra kändisar hoppat på kampanjen ”Move on”, som arbetar mot Trump. Bland stjärnorna märks Julianne Moore, Bryan Cranston och Lena Dunham.

- Det är vårt ansvar att uppmärksamma den fara Trump kan utgöra som president, skriver de i ett uttalande.

Men även om Trump har många motståndare i Hollywood har han också en hel del anhängare, skriver The Wrap. Bland dem märks Kid Rock, Mike Tyson, Gary Busey, Hulk Hogan och Kirstie Alley.

Och Angelina Jolies pappa, skådespelaren Jon Voight, 77, ryckte i går ut till Trumps försvar och sa sig skämmas över Robert De Niros uttalanden.

- Trumps ord var inte lika skadliga som Robert De Niros fula utspel. Trumps ord skadade inte någon, skrev han på Twitter.

Han försvarade också innehållet i det läckta ljudklippet med Trump:

- Jag vet inte många män som inte uttryckt lika sexuella anspelningar mot kvinnor, särskilt inte när de var unga, skrev Voight.

ARTIKELN HANDLAR OM