Pablo Escobar

Escobars bror stämmer Netflix – på en miljard dollar

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Kräver betalt efter Netflix succéserie ”Narcos”

Pablo Escobars bror är missnöjd med Netflix serie Narcos.
Nu stämmer han företaget på 8,5 miljarder.
– Vad oss beträffar så är ”Narcos” över om inte vi får betalt, säger Olof Gustafsson VD för Roberto Escobars företag Escobar Inc.

Första säsongen av Netflix-serien om knarkkungen Pablo Escobar blev en succé med höga betyg från både kritiker och tittare. Säsong två är planerad att släppas i augusti. Nu stämmer Pablo Escobars bror, Roberto Escobar Netflix på en miljard dollar. Han anser att streamingtjänsten inte har rättigheterna till Pablo Escobar och är missnöjd över den vinst de gjort på serien utan att ha betalat honom.

– Jag var nere i djungeln i Medellín för ungefär tre veckor sedan i Colombia och Roberto gjorde det väldigt klart för mig och sa ”acceptera inget mindre än en miljard dollar”, säger Olof Gustafsson vd för Roberto Escobars företag Escobar Inc.

En miljard dollar är ungefär 8,5 miljarder svenska kronor.
– För Roberto är det här en liten affär. De brukade tjäna en miljard dollar per vecka.

Ville se serien i förväg

Enligt Olof Gustafsson skickade Roberto i samband med stämningen ett brev till Netflix där han bad om att få titta igenom den nya säsongen innan den släpptes. TMZ har publicerat brevet där det bland annat står att säsong 1 innehöll många fel och lögner. Roberto påpekar också hur nära han stod sin bror.
”Jag är en av få medlemmar från Medellin-kartellen som överlevt och jag var Pablos närmaste som skötte hans konton. Han är min bror för livet”.

Kan bli rättegång

Får Escobar Inc inte betalt kan företaget ta upp fallet i domstol, bekräftar Olof Gustafsson.
– Det kan bli så. Vad oss beträffar så är ”Narcos” över om inte vi får betalt. Om Pablo levde så skulle ingen tänka på att göra en tv-show om honom. Hans bror är vid liv och han brukade vara finanschef och chef över torpederna. Det här är inte en man som du nödvändigtvis vill möta i domstol, säger Olof Gustafsson.

Nöjesbladet har sökt Netflix som meddelar att de avböjer att kommentera händelsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Skandalerna bakom tv-serien Narcos på Netflix

ÄMNEN I ARTIKELN

Pablo Escobar

Netflix

Tv-serier

Narcos