”Tronspelet” hyllas av lyssnarna

NÖJE

”Även de som hatar oss älskar att hata oss”

1 av 4 | Foto: Sandra Weibro, Magnus Edlund och Markus Larsson gör ”Tronspelet”.

Nöjesbladets poddsatsning ”Tronspelet” gör succé.

Podcasten som behandlar ”Game of Thrones” har kommit halvvägs.

– Det är väldigt positivt bemötande. Även de som hatar oss älskar att hata oss, säger Magnus Edlund.

Den sjätte säsongen av HBO-serien ”Game of Thrones” har kommit halvvägs. Och så även Nöjesbladets podcast ”Tronspelet” som vrider och vänder på allt som händer i George R.R. Martins fantasyvärld.

”Oerhört skoj”

Och poddsatsningen har mottagits väl bland lyssnarna.

– Det är både hejarop och lite ”nerd rage”. Det är roligt med kommentarer som ”Ni får mig att fortsätta titta på Game of Thrones”. Det är oerhört skoj, säger Nöjesbladets Magnus Edlund.

Tillsammans med tv-gurun Sandra Wejbro och krönikören Markus Larsson guidar han tittarna genom den ständigt överraskande serien.

– Det är så mycket frustration och irritation när man tittar. Podden fyller någon terapifunktion. De vill lyssna av sig efter ett avsnitt som varit chockerande eller jobbigt, säger han.

”Vill prata om dem de hatar”

Behovet att behöva analysera och prata om programmet är en av anledningarna till varför tittarna väljer att lyssnar på ”Tronspelet”. En annan är att få bättre koll på den invecklade handlingen.

– Det är en snårig serie med många handlingar, platser och karaktärer. Vi försöker vara en guide till vad som pågår, vilket ibland kan vara svårt att hänga med i, säger Magnus Edlund.

Och fortsätter:

– Folk tycker det är väldigt bra. Det blir lite av en repetition. Det finns så mycket att prata om. På sistone har lyssnarna velat prata om alla karaktärer de hatar.

Podden ”Tronspelet” finns tillgänglig på poddspelaren ”Acast” samt i tjänster som ”Ituens/Podcaster”. Här kan du lyssna på den!

ARTIKELN HANDLAR OM