Ikea förnekar samarbetet med Kanye West

avAlexandra Neudatjina

Ikea dementerar samarbetet

1 av 15

Under tisdagen chockade rapstjärnan och designern Kanye West hela Sverige med sitt Ikea-besök i Älmhult.

Men fans som törstar efter bokhyllan Kanye eller badrumsmattan Yeezy får hänga läpp.

– Det finns inga sådana planer idag, säger Ikeas pressansvarige Jakob Holmström.

Syftet med Kanye Wests plötsliga sverigebesök var enligt Ikea enbart för inspiration när det gäller design, och att döma av West tweet blev besöket riktigt givande.

”Superinspirerad efter mitt besök på Ikea i dag, verkligen ett fantastiskt företag. Mitt sinne rusar iväg av alla möjligheter”, skriver världsstjärnan på Twitter.

Ikea: ”Finns inga sådana planer”

Men något samarbete som det spekulerats om verkar inte bli av i nuläget.

– Det finns inga sådana planer idag så det skulle jag vilja dementera. Det är lätt att ryktet går åt det hållet. Men det är därmed inte sagt att det är uteslutet för all framtid, säger Jakob Holmström.

Vanligt med besök hos möbeljätten

Besök av olika företag och människor som vill få inspiration och se hur det går till kommer varje vecka. Men just amerikanska världsartister är inte lika vanligt.

– I går råkade det just vara en världsartist och en amerikansk sådan. Han har många följare och det är klart att det blir uppmärksammat. Men för vår del var det ”en dag på jobbet”, säger Jakob Holmström.

Kanye West twittrade senare om att han satt och arbetade med “the YEEZY site” (Yeezy är bland annat namnet på Kanye Wests skokollektion i samarbete med Adidas) tillsammans med en person från produktionsbolaget Ustwo i Malmö.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanye West