Paolo Roberto öppnar restaurang

Publicerad 2015-03-25

”Jag kommer inte att göra en Jamie Oliver”

Han är redan tv-kock och kokboksförfattare.

Nu ska mångsysslaren Paolo Roberto öppna sin första restaurang.

– Det kommer att bli som ett stort italienskt torg, säger han.

Paolo Roberto, 46, har många järn i elden. Nu kan han även lägga till restaurangägare på cv:t.

– Det är jätteroligt, det är en stor restaurang. Det kommer att bli som ett italienskt torg med pizzabagare från Neapel, säger han.

Och han lovar att han själv kommer att jobba i restaurangen.

– Jag kommer inte att göra en Jamie Oliver.

Paolo Roberto säger att han i sommar kommer att växla mellan sitt jobb på restaurangen med inspelningen av ”Farmen” där han är programledare.

– Det blir tre dagar i veckan på restaurangen och fyra dagar med ”Farmen”.

Servera riktig pizza

Restaurangen, som fått namnet ”Pane Fresco”, kommer att uppta 450 kvadratmeter och öppnar i sommar i varuhuset Åhléns City i Stockholm. Paolo Roberto säger att det bland annat kommer att serveras äkta napolitansk pizza.

– I Neapel är pizzan en konst. Pizzan kommer därifrån och det finns vissa regler för hur man gör en riktig napolitansk pizza. Det är ingen som följer dem i Sverige, så det är få som har ätit en riktig pizza. Det är en ganska stor skillnad.

Pizzaskola för barn

Det kommer också att bland annat finnas en trattoria, en deli/brödbutik, en gelateria och en espressobar. Paolo kommer även att hålla i en pizzaskola för alla barn som vill vara med och baka pizza. Åhléns bekostar bygget som nu är i full gång.

– Vi ville ha en fin italiensk restaurang som ändå är folklig och härlig. Det kommer att bli jättefint med en fantastisk uteservering. Paolo är en av Sveriges mest uppskattade kokboksförfattare och en av våra största matprofiler. Han vet hur man skapar en äkta italiensk restaurang med allt vad det innebär, säger Jonas Sandström affärsområdeschef på Åhléns.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln