Tingelings braksuccé

avMalin Pettersson

Slår både Måns & Ernman – nu spelar gruppen in album

1 av 2 | Foto: Foto: SVT
”Tingeling” med gruppen Grotesco får hård kritik av Ryssland – men här i Sverige är den till och med större än Melodifestivalvinnaren. Nu ska gruppen släppa ett album, fullt med öststatskitch.

Hot i öst hit i väst.

”Tingeling” klår både Måns Zelmerlöw och Malena Ernman på nedladdningslistorna. Snart kommer fullängsalbumet.

– Det är öststatskitsch, country och hårdrock som gäller, säger Micke Lindgren, komiker i Grotesco.

Svenskarna kan inte få nog av ”Tingeling”.

I går låg låten ”Russian base-lovers remix” trea på Itunes nedladdningslista och var den mest köpta mobilsignallåten på Cellus. Medan vinnaren Malena Erman hamnade först sexa på samma lista.

– Fan vad kul, hehe det är ni som hjälp oss med hajpen. Det är en väldigt katschig låt. Vi driver med öststatsschlagern, säger Micke Lindgren

Spelar inte vinnaren

Även på radio går ”Tingeling”-låten varm. På NRJ och Rix FM spelar man låten i speciella humorsammanhang medan man har valt att utesluta Malena Ernmans vinnarlåt helt.

– ”La voix” spelar vi inte alls, det känns inte som att den passar in i vårt format, säger Rickard Keilor, programchef på Rix FM.

På P3 har man inte hunnit ta ställning till ”Tingeling” men Stefan Eriksson, programledare för Digilistan, där man samlar de mest nedladdade låtarna, tror att den kommer att ligga bra till inför nästa vecka.

Säljs i Ryssland

– Den här veckan kommer den nog att bli topp 60 men nästa vecka kommer den att klättra, säger han.

Låten går att köpa digitalt i hela världen.

– Ja, även i Ryssland. Jag har läst att många uppskattar den även där. Snart släpper en dj en tung house-dänga också, säger Micke Lindgren.

Inom kort kommer ”Tingeling” att vara med på både Absolute dansband och Kidz. Sedan släpps fullängsalbumet som kommer att innehålla en blandning av ”Grotesco- låtar”.

– Det blir en härlig blandning av country, hårdrock och boogie-woogie. Vi kommer även att släppa en helt ny singel som heter ”Aldrig aldrig landet”, säger Micke Lingren.

ARTIKELN HANDLAR OM