Slutspurten är här – rösta fram Guldbaggevinnaren

Aftonbladets läsare har makten i omröstningen

Av: Linn Elmervik

Publicerad:

Tio filmer har blivit tre.

Nu hårdnar kampen inför slutspurten i omröstningen om Guldbaggens publikpris.

– Vi hoppas bara att folk röstar på vår lilla historia och är tacksamma för varenda knapptryck, säger Fredrik Wikingsson som gjort ”Tårtgeneralen”.

Omröstningen om vilken film ska ska ta hem Guldbaggens publikpris går in på sin sluttamp.

Aftonbladets läsare har röstat fram ”Tårtgeneralen”, ”Den blomstertid nu kommer” och ”Vill du dansa?” som de tre finalisterna som slåss om segern. Flera av skaparna av filmerna kampanjar för fullt i sociala medier för att ragga röster till det prestigefulla priset.

Vem som vinner bestämmer du.

– Det känns förstås magiskt att filmen landat så fint hos tittarna. Vi hoppas bara att folk röstar på vår lilla historia och är tacksamma för varenda knapptryck, säger Fredrik Wikingsson som tillsammans med vapendragaren Filip Hammar gjort ”Tårtgeneralen”.

”Håller alla tummar”

Matz Eklund, dokumentärfilmaren bakom ”Vill du dansa?”, hoppas också på vinst.

– Kanon att min film kom hela vägen till final. Det är en fantastisk känsla att göra en film och få ett sånt erkännande. Nu håller jag alla tummar världen och tror på vinst och nu får vi sprida så mycket vi kan, säger han.

Även filmkollektivet Crazy Pictures, upphovsmännen till katastroffilmen ”Den blomstertid nu kommer”, håller tummarna.

– Det känns hedrande och väldigt kul att vi är med bland topp tre. Den här filmen har vi kunnat göra tack vare vår publik och att dom nu pushar filmen i den här omröstningen känns ju såklart helt fantastiskt. Nu kan vi bara hålla tummarna för att folk som gillar filmen fortsätter att rösta, säger producenten Olle Tholén.

1 av 3
Ur ”Den blomstertid nu kommer”.

Hålls 28 januari

Omröstningen pågår till och med 22 januari.

Guldbaggegalan går av stapeln på Cirkus den 28 januari och leds av skådespelaren och komikern Emma Molin.

Omröstningen hittas på guldbaggen.aftonbladet.se. Du kan rösta en gång om dagen. Alla som röstat har chansen att vinna VIP-biljetter till galan på Cirkus i Stockholm.

– Det är en lysande chans för alla filmfans att vinna en plats på den stjärnspäckade galan, säger Andreas Hansson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Fotnot: Omröstningen för Guldbaggens publikpris hittar du här: guldbaggen.aftonbladet.se

Publicerad:

LÄS VIDARE