Prinsessan Madeleine

Chris O'Neill har bytt jobb

avMattias Sandberg, Emmelie Wallroth

Lämnar hedgefonden Noster Capital för att jobba som ”affärsängel”

1 av 7

Prinsessan Madeleines nyblivne make Chris O'Neill har lämnat sitt jobb vid hedgefonden Noster Capital, rapporterar Dagens Industri.

Avhoppat ska ha skett i april eller maj – vilket hovet mörkade i det cv som presenterats på hovets hemsida.

O'Neill ska i stället satsa på egna investeringar och en karriär som ”affärsängel”.

– Jag vet bara att Chris O'Neill jobbar med vissa förändringar och att han kommer återkomma till det vid senare tillfälle, säger Bertil Ternert, presschef vid hovet.

Dagens Industri skriver att prinsessan Madeleines make Chris O'Neill, 38, lämnar sitt arbete som analyschef vid hedgefonden Noster Capital.

Detta ska hovet ha mörkat under upptakten till bröllopet, skriver Di.se.

Ska satsa på karriär som ”affärsängel”

Chris ska ha avslutat sin anställning vid hedgefonden i april eller maj, men detta står det ingenting om i O'Neills cv som presenterades på hovets hemsida under maj.

Enligt uppgifter till Di.se ska Chris O'Neill i stället ägna sig år egna investeringar och satsa på en karriär som ”affärsängel” i New York. Han ska investera i nystartade bolag.

Tidningen har inför bröllopet frågat både hovet och Noster Capital om avhoppet från hedgefonden, men inte fått det bekräftat.

"Noster Capital delar inte med sig av någon information som har att göra med tidigare eller nuvarande anställda", skrev Dominique Newman på Noster Capital i ett mejl till Di Weekend.

Hovet: ”Chris kommenterar inte”

På frågan om Chris O'Neill arbetar kvar hos dem svarade Dominique Newman:

"Jag är ledsen, men tyvärr kan jag inte hjälpa dig", skriver Di.

Finansbolaget Noster Capital, som står bakom fonden Noster Global Value, förvaltade ifjol omkring en halv miljard kronor. Aftonbladet har tidigare avslöjat detaljer kring Noster Capitals arbetsmetoder och visade hur pengar slussats vidare till skatteparadis.

Enligt hovet avstår Chris O'Neill i nuläget från att kommentera uppgifterna om att han ska ha lämnat Noster Capital.

– Jag vet bara att Chris O'Neill jobbar med vissa förändringar och att han kommer återkomma till det vid senare tillfälle. Men just nu avstår han från att kommentera det. På grund av att han just nu är sysselsatt med en smekmånad, säger Bertil Ternert, presschef vid hovet, till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM