Kikki: Jag får kräva ett spa i fängelset

Av: Annika Sohlander Cassel

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Men Kikki Danielsson tror hon frias för knarksmuggling

1 av 10 | Foto: Olle Melkerhed
Utanför hovrätten Kikki Danielsson friades i våras av tingsrätten. I går togs hennes knarksmugglingsfall upp i hovrätten i Sundsvall. ”Hela den här cirkusen handlar om att åklagaren vill statuera exempel”.

SUNDSVALL. Hon åtalas för narkotikasmuggling. Och riskerar nu fängelse.

Kikki Danielsson känner sig utsatt.

– Jag tror inte att Micke Persbrandt skulle ha hamnat här, säger hon.

Hösten 2010 stoppades ett paket i tullen med 240 tabletter av det narkotikaklassade preparatet Diazepam.

Paketet var adresserat till Kikki Danielsson, 60. Hon misstänktes för knarksmuggling och ställdes i våras inför rätta. Till sin stora glädje friades hon från alla misstankar.

Men åklagaren var inte lika nöjd utan överklagade domen.

I går strax innan lunch mötte Kikki Danielsson hovrätten i Sundsvall. När Nöjesbladet träffade henne innan rättegången var hon övertygad om att även hovrätten skulle fria henne.

Läkaren skrev ut

– Hela den här cirkusen handlar om att åklagaren vill statuera exempel och då passar det perfekt med en kändis som är kvinna och heter Kikki Danielsson. Jag tror inte att Micke Persbrandt skulle ha hamnat här, sa hon.

Under förhandlingen berättade sångerskan hur hennes läkare tidigare skrivit ut insomningstabletter till henne utan att berätta att de var narkotikaklassade.

Hon medgav också att hon gjort en beställning på nätet utan att inse att det var brottsligt.

– Jag har varit dum och naiv och det kan jag lära mig något av men jag har aldrig använt några droger. Jag är livrädd för narkotika och brukar alltid varna ungdomar för droger, säger hon.

”Stöttas av många”

Senaste tiden har varit tung. Hennes reumatism har förvärrats och hon har inte kunnat jobba sedan i somras. Nyligen dog dessutom båda hennes älskade husdjur, en hund och en katt, inom loppet av en vecka.

– Det är tur att jag är en positiv människa i grunden och att jag stöttats av många runt omkring mig, säger hon.

Efter förhandlingen i hovrätten var hon tydligt lättad och hoppas på en friande dom, som meddelas den 1 november.

– Om jag döms så finns det ingen rättvisa, då borde halva Sverige dömas. Alla som åker till Thailand och Spanien och köper mediciner och alla som sitter på internet, säger hon.

Enligt helahälsingland.se ser hon dock en eventuell fängelsevistelse från den ljusa sidan.

– Jag får kräva att jag får bra vård i fängelset, något spa eller så, säger hon.

1 av 2

Beställde insomningstabletter

Hösten 2010 stoppades ett paket i tullen med 240 tabletter av det narkotikaklassade preparatet Diazepam. I april friades hon av tingsrätten som ansåg att det inte gick att bevisa att Kikki Danielsson var medveten om att tabletterna var narkotikaklassade. Paketet var adresserat till sångerskan personligen.

Kikki Danielsson säger att hon hade beställt insomningstabletter men att de skickat fel och att hon inte visste att även dessa

Publicerad: