Madonna släpper nytt album i höst

Bekräftar i intervju med Vogue Italia: ”Släpps i slutet av året”

avTorbjörn Ek

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN
Madonna

Hon har antytt i flera månader att hon jobbar på ny musik.

Nu bekräftar Madonna att hon släpper sitt 14:e studioalbum i höst.

– Jag har nyligen träffat mängder av fantastiska musiker och det har lett till att jag har arbetat med flera av dem på min nya skiva, säger hon till Vogue Italia.

I flera månader har hon antytt att hon jobbat på ny musik. I maj lade Madonna, 59, till exempel upp en bild på Instagram som tycktes vara singelomslaget till en ny låt med titeln ”Beautiful game”.

Men först nu bekräftar världsstjärnan att räknar med att släppa ett nytt studioalbum, det fjortonde i ordningen, i höst.

– Jag har nyligen träffat mängder av fantastiska musiker och det har lett till att jag har arbetat med flera av dem på min nya skiva, så Lissabon har influerat min musik och mitt arbete, säger hon i en intervju med Vogue Italia som citeras av musiksajten NME.

Flyttat till Lissabon

Madonna flyttade nyligen till Portugals huvudstad, bland annat för att sonen David Banta, 12, ska kunna uppfylla sin dröm om en karriär som fotbollsspelare.

I intervjun med Vogue Italia berättar hon om hur den nya hemstaden påverkat hennes musik.

– Hur skulle den inte ha kunnat göra det? Jag ser inte hur jag skulle ha kunnat gå igenom det här året utan att ha tagit till mig av alla de här kulturintrycken, säger hon enligt NME.

Den nya musiken kommer att: ”samlas ihop i ett album” som kommer att släppas mot slutet av året”, säger hon också i intervjun.

ARTIKELN HANDLAR OM

Madonna