Sexuella övergrepp

”Deadliest catch”-profilen erkänner: ”Jag utnyttjade en 16-årig flicka sexuellt”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Edgar Hansen, en av deltagarna i tv-programmet ”Dödlig fångst”, erkänner sig skyldig till sexuellt ofredande av en 16-årig flicka.

Hansen döms till böter, men slipper fängelse.

Tv-fiskaren Edgar Hansen har erkänt sig skyldig till att i september ha ofredat en 16-årig flicka sexuellt, men slipper fängelsestraff efter en uppgörelse med åklagare i Snohomish County. Han medgav att han kysst flickan och tagit på hennes kön samt fått henne att göra detsamma.

Enligt domstolshandlingarna döms Hansen till villkorlig dom samt böter, vilket the Seattle Times var först med att rapportera om. Hansen måste också genomgå behandling för beteendet.

Edgar Hansen.

Edgar Hansen har gjort sig känd som ett av däcksbefälen i reality-tv-serien ”Dödlig fångst”, som sedan 2005 har visats i Discovery channel. Titeln kommer av det riskfyllda arbetet. Båtbesättningarna fiskar krabbor i Berings hav, väst om Alaska, i långa arbetspass och hårt klimat.

Den 16-åriga flickan ska ha berättat för en terapeut i oktober förra året att Hansen utnyttjade henne sexuellt den 30 september i ett hus i Mountlake Terrace, Washington.

På onsdagen medgav Hansen att han avsiktligt kysst och rört henne.

”Jag har begått det här övergreppet för min egen sexuella tillfredsställelse. Jag är väldigt ledsen för det beteendet och har påbörjat behandling för att säkerställa att ett sådant angrepp inte ska hända någonsin igen”, skriver han i ett uttalande till the Seattle Times.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen – ”Ice road truckers”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sexuella övergrepp

Tv-serier