Grynet Molvig: ”Frank var en stor man med ett stort hjärta”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

I början av 80-talet hade Frank Andersson en uppmärksammad relation med skådespelerskan Grynet Molvig.

Hon minns honom med värme.

– Frank var väldigt lätt att bli kär i, säger hon till Nöjesbladet.

Under något år i början av 80-talet var Frank Andersson och skådespelerskan Grynet Molvig ett av Sveriges mest omskrivna kändispar.

Inte så konstigt eftersom Frank Andersson var en idrottsstjärna i världsklass och Grynet Molvig en firad artist och skådespelerska på scenen och bioduken.

Paret mer eller mindre bodde på Stockholms inneställen och sågs ofta ute i vimlet med de andra 56:orna; Björn Borg, Linda Haglund, Ingemar Stenmark och Stenmarks dåvarande fru Ann Uvhagen.

Ofta på legendariska klubben Alexandras på Biblioteksgatan och senare på Döbelnsgatan i Stockholm.

I samband med att Frank Anderssons självbiografi ”Sanningen om lögnerna” kom ut 2010 beskrev Frank sin relation med Grynet:

– Det var ett galet liv. Vi levde på nätterna och sov på dagarna, sa han i tidningen Stockholm City.

1 av 5 | Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN
Frank Andersson.

När Nöjesbladet når den nu 75-åriga skådespelerskan är hon tagen av nyheterna om Frank Anderssons död.

– Det var ju väldigt länge sedan vi var tillsammans, men det jag kan säga är att Frank var en stor man med ett stort hjärta. Han hade också en väldigt trevlig familj, hans syskon tyckte jag mycket om, säger Grynet Molvig.

Det var i slutet av augusti som brottningslegendaren Frank Andersson blev inlagd på sjukhus med hjärtproblem.

På söndagskvällen kom dödsbeskedet, att han avlidit på Karolinska sjukhuset efter att ha drabbats av svåra komplikationer efter en stor hjärtoperation.

– Det kändes överraskande och mycket tråkigt förstås. Men vi har inte haft någon kontakt efter att vi gjorde slut. Vi gick åt olika håll, men jag har bara varma och kärleksfulla minnen av Frank.

Frank Andersson och Grynet Molvig hamnade på mängder av tidningsomslag under deras uppmärksammade romans. 1980 löd Veckorevyns omslagsrubrik ”Frank lever upp igen med nya kärleken Grynet Molvig”.

– Frank var väldigt lätt att bli kär i. Men jag vill inte gå in på några speciella anledningar till varför, förklarar Grynet.

Är det något du vill tillägga?

– Mina tankar går till hans familj och syskon.

Frank Andersson blev 62 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM