Bloggare döda – föll 240 meter ner för stup

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Influencer-paret Vishnu Viswanaths och Meenakshi Moorthys skulle ta en selfie på en klippavsats.

Då föll de 240 meter mot sin död.

De blev 29 och 30 år gamla.

Influencer-paret Vishnu Viswanaths och Meenakshi Moorthys resa till nationalparken Yosemite i Kalifornien blev deras sista. De hittades döda nedanför en av klipporna i området den 25 oktober, skriver People.

Då hade räddningspatruller använt sig av både klättring och helikopter för att återfinna dem.

Parets död är under utredning men enligt parkens talesperson Jamie Richards är sannolikheten stor att de fallit 240 meter ner från klippavsatsen Taft Point. Avsatsen är en populär utsiktsplats och en favorit bland besökare som vill ta selfies och bilder på de storslagna miljöerna.

”Tragiskt fall”

Det finns inget stängsel som skyddar besökarna från det höga stupet.

– Vi vet fortfarande inte vad som orsakade fallet. Vi försöker förstå vad som har hänt. Vi kanske aldrig får veta, men av allt att döma är det här ett tragiskt fall, säger Jamie Richards.

Meenakshi Moorthys bror säger till AP att paret tog en selfie när de föll.

Kort innan olyckan fångades Vishnu Viswanath på bild av Sean Matteson, som också turistade i parken, bara meter från stupet. För lokala medier berättar besökaren om ögonblicket då han insåg att Viswanath syntes i bakgrund av hans selfie.

– Jag fick gåshud. Det var skrämmande, säger han till CBS San Francisco.

Bloggade om resorna

De senaste åren hade Vishnu Viswanath och Meenakshi Moorthy, ursprungligen från Indien, rest jorden runt och dokumenterat sina upplevelser på Instagramkontot ”Holidays and happily ever afters” och i en blogg med samma namn. Paret, som gifte sig 2014, hann bland annat besöka Italien, Maldiverna och spektakulära nationalparker i USA. På sitt Instagramkonto har de publicerat flera bilder där de poserar på klippor.

Vistelsen i Yosemite var en del av deras bloggresa.

Vishnu Viswanath och Meenakshi Moorthy blev 29 och 30 år gamla.

Kända profilerna som lämnat oss under 2018 02:17
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM