Carola åker på sommarturné

”Kan ju inte sitta hemma och vänta på Jimmy”

Pojkvännen Jimmy Källqvist jobbar hela sommaren och Carola vill inte sitta hemma och rulla tummarna.

Nu avslöjar stjärnan att hon drar ut på sommarturné.

– Jag tänker ta mig friheter men jag tänker göra det utifrån det lilla formatet, säger Carola till Nöjesbladet.

På måndagen gick Carola Häggkvist, 52, ut i sociala medier och hintade om att hon hade stora nyheter på gång.

När Nöjesbladet sent på måndagskvällen får tag på Carola har hon precis landat i New York för ett än så länge hemligt möte med en stor tv-kanal.

Carola avslöjar dock att nyheten hon hintat om är en sommarturné runt om i Sverige. Tanken är att hon tillsammans med två gitarrister ska göra en serie akustiska konserter där hon ska tolka sina personliga favoriter bland alla hits.

Pojkvännen Jimmy Källqvist, 48, som är basist kan således inte följa med på turnén och han har dessutom ett annat jobb i sommar.

– Jimpa ska ut med ”Diggiloo” i sommar och jag kan ju inte sitta hemma och vänta på honom, säger hon lite skämtsamt och fotsätter: Nej, men jag kände att jag verkligen längtade efter att få sjunga. Han kanske får komma och gästa om han är snäll.

Sjöng hemma med Jimmy

Kärleken Jimmy är dock ytterst delaktig i att turnén nu blir av.

– Jag och Jimmy, bara han och jag satt hemma och tog ut ”Säg mig var du står”. Jag sjöng och han spelade och då kände jag att det är precis så här det ska göras. Avskalat och naket. Fokusera på sången. På min röst. Jag vill lyfta mina hits och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att göra det på, säger hon.

När de flesta andra artister väljer att göra storslagna shower gör Carola Häggkvist, som alltid har gått sin egen väg, precis tvärtom.

– Ja, du känner mig. Lite motvallskärring. Nej, men allvarligt så kommer det här att bli fantastiskt. Det finns en tid för allt och jag väljer att spara det storslagna showandet till mitt 40-års jubileum om några år.

Vill bjuda på anekdoter

Vilken av alla dina låtar ser du mest fram emot att få göra i det här formatet?

– Det finns många låtar som aldrig får plats eller passar in när man gör större spelningar med fullt band. Jag tänker exempelvis på ”Som en fjäril på en sommaräng”, och på vad den säger. Den är jättesnygg. Lasse Holm har skrivit den.

– Sedan vill jag också dela med mig av roliga anekdoter om hur det var när vi spelade in låtarna. Eller som när jag jobbade med Bee Gees. Även prata om låtarna och musiken, sånt som jag aldrig hinner annars.

En känsla Carola vill försöka nå i nytolkningarna av sina egna hits på turnén är den känslan som Lady Gaga förmedlar med sin Oscarsvinnande låt ”Shallow” i filmen ”A star is born”.

– Det är den nakenheten man vill visa på. Här är jag i dag. Så här låter Carola i dag med sina låtar. Varken mer eller mindre. Jag vill blomma i dom. Men jag kanske ställer mig på någon högtalare eller kastar ut någon blomma, men då får jag göra det. Jag tänker ta mig friheter men jag tänker göra det utifrån det lilla formatet, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN