Ett års fängelse för ”Pappaliv”-profilen Daniel Da Costa

Döms för narkotikabrott och ringa dopningsbrott

NÖJE

Tingsrätten slår fast: drogerna var till försäljning.

Därför döms Daniel Da Costa, 32, till ett års fängelse.

Tv-profilen tänker nu överklaga domen.

Totalt hade rapartisten Daniel Da Costa 39,49 gram kokain i sitt hem. Dessutom hittade polisen 10 tabletter av dopningsmedlet Tamoxifen. När Da Costa greps lämnade han också ett urinprov som visade att han hade använt kokain.

Daniel Da Costa, som också syns i Viafrees realityserie ”Pappaliv”, döms därför till ett års fängelse av tingsrätten.

Tingsrätten: ”Efterhandskonstruktion”

Enligt domen, som kom under torsdagen, har Daniel Da Costa skaffat kokainet för att sälja det vidare.

Under rättegången hävdade Da Costa att han gjort det för att finansiera sitt eget tidigare missbruk, men att han aldrig faktiskt sålt något utan i stället själv missbrukat drogerna.

I domen avfärdas detta, trots att han bevisligen använt kokain:

”Sammantaget framstår dock uppgifterna rörande kokainmissbruket som en efterhandskonstruktion.” skriver tingsrätten i domen.

Sms-bevis

I åklagarens bevisning ingår bland annat sms-trafik till och från Daniel Da Costas mobiltelefon, med ett flertal konversationer som antyder att försäljning ändå kan ha förekommit. Sammantaget med mängden kokain och att den fördelats i mindre påsar skriver därför domstolen:

”Tingsrätten finner sammanfattningsvis att Daniel Da Costa Lindström förvärvat och innehaft kokainet uteslutande i överlåtelsesyfte och att åtalet är styrkt.”

Tänker överklaga

Nöjesbladet träffade Daniel Da Costa inför rättegången. Ha sa då att han förberett sig på ett fängelsestraff och nu hoppas på att kunna bli en förebild genom att ta avstånd från sitt tidigare liv:

– Droger och kriminalitet är bara bullshit. Du sårar bara familjemedlemmar och vänner och det kan sluta med att någon dör, eller att du förlorar rätten att träffa dina barn, sa han då.

Efter domen är Daniel Da Costa besviken över straffets längd. Han hälsar via Viafrees presskontakt att han tillsammans med sin advokat kommer att överklaga domen för att rätten inte tagit hänsyn till att han tidigare inte har dömts för narkotikabrott.

Droger, bitattacker och sexism - här är festivalskandalerna vi minns 02:53
ARTIKELN HANDLAR OM