Prisad regissör slog skådespelare

1 av 2 | Foto: Ahn Young-joon / AP TT NYHETSBYR N
NÖJE

Den sydkoreanske regissören Kim Ki-Duk är ett stornamn i filmvärlden. Nu står han anklagad för att ha slagit en skådespelerska och tvingat henne att spela in en nakenscen.

Sydkoreanska åklagare har inrett en utredning mot den 56-årige regissören Kim Ki-Duk sedan han blivit brottsanmäld av en kvinnlig kollega.

Enligt uppgifter till den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap menar hon att händelsen inträffade under inspelningen av filmen "Moebius" (2013). Skådespelerskan, som vill vara anonym, anklagar Kim Ki-Duk för att ha slagit henne i ansiktet, förolämpat henne och därefter tvingat henne till en nakenscen som inte fanns i manus.

Kvinnan hoppade senare av inspelningen.

Filmen var förbjuden i Sydkorea

"Moebius" är en uppseendeväckande och omdebatterad thriller om incest som först var förbjuden i Sydkorea, innan några av scenerna blev borttagna.

Regissörens representanter säger enligt The Korea Herald att slaget i ansiktet var en del av instruktionen, men att kvinnan inte blev tvingad till någon sexscen som inte fanns i manus.

Kim Ki-Duk har mottagit flera priser och varit en ständig kritikerfavorit. Hans film "Pietà" från 2012 mottog det ärofyllda priset Guldlejonet för bästa film i Venedig samma år. Flera av hans filmer har dock anklagats för att vara våldsamma och obehagliga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film

Sydkorea