Författaren till Paddington-böckerna död

1 av 2 | Foto: IBL
Michael Bond blev 91 år.
NÖJE

Michael Bond, 91, som skrev de populära barnböckerna om Paddington björn har avlidit.

Författaren avled efter en kort tids sjukdom.

– Han var en sann gentleman och den mest underhållande av sällskap, säger Ann-Janine Murtagh, publicist hos HarperCollins Children's Books.

Den folkkäre författaren Michael Bond avled natten till tisdag efter en kort tids sjukdom uppger BBC. Hans mest välkända bokkaraktär är Paddington, en björn från Peru som flyttar till London. Den första boken om Paddington publicerades 1958 och inspirerade en bokserie av dryga 20 böcker, den senaste av vilka kom så sent som 2012. 2014 kom en långfilm om karaktären, och i november väntas en uppföljare.

– Han var en sann gentleman, en bon viveur, den mest underhållande av sällskap och förtrollande av författare, säger Ann-Janine Murtagh, publicist hos HarperCollins Children’s Books.

– Han kommer för alltid att minnas som skaparen bakom den ikoniske Paddington, med sin regnjacka- och skor, som berörde mig som barn och hans namn kommer att leva vidare i generationers hjärtan.

Förutom Paddington skapade Bond även karaktärer som Olga da Polga, A Mouse Called Thursday och den franska detektiven Monsieur Pamplemousse.

Michael Bond blev 91 år gammal, han överlevs av sin hustru Sue och deras barn Karen och Anthony.

Det här är björnen Paddington 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM

Böcker