Johan Petersson imiterar Lars Lerin i nytt program

Spelar kändisar som tittar på tv

1 av 2 | Foto: Kanal 5
Johan Pettersson och Omid Khansari.
NÖJE

Frank Andersson, Gunde Svan och Lars Lerin.

Det är namn på kändisar som ska imiteras i det nya tv-programmet ”Så mycket roligare”.

– Det är någon med Lerins ’bebisvärmländska’ som är lite skoj att härma, säger Johan Petersson till Nöjesbladet.

I programmet ska komikern Johan Petersson porträttera kändisar som tittar på tv. Tillsammans med sina komikerkollegor ska han också imitera själva tv-programmen.

Kändisimitationer är inget främmande för Johan Petersson. I tv-programmet partaj blev hans version av Zlatan en tittarfavorit.

– Det roligaste nu är att göra nya karaktärer. Det blev väldigt mycket Zlatan i slutet på ”Partaj”, säger Johan Petersson till Nöjesbladet.

Meltzer är inte med

Bland de medverkande finns bland andra Rachel Mohlin, Anna Blomberg och Ola Forssmed. Den tidigare partajkollegan Christine Meltzer är däremot inte med i det nya formatet.

– Hon och Peter Magnusson gör ju ”Sommaren med släkten”. Vi spelade in samtidigt så de var ute i skärgården och gjorde sitt när vi började med våra programparodier.

”Bebisvärmländska”

Bland favoriterna att imitera nu finns Lars Lerin. Lerin har under året varit aktuell med sin tv-serie ”Vänligen Lars Lerin”, där han möter svenska kändisar.

– Han är rolig att göra. Det är någon med hans ’bebisvärmländska’ som är lite skoj att härma.

Studerar du folk inför att du ska göra en karaktär?

– Jag brukar säga att jag kisar. Jag tittar på några klipp och så tar jag de grova dragen. Jag pluggar inte särskilt mycket. Jag är ju inte en ren imitarör, jag gör karikatyrer. Jag kan förstora någonting och ibland behöver det inte ens vara sant. När jag gör Gunde Svan skrattar jag ju nästan hela tiden. Men man känner igen det, för han gör det ibland.

Är du aldrig rädd att någon ska ta illa upp?

– Man imiterar ju folk som är framgångsrika och som det går bra för. Jag är inte orolig för det direkt. Vi har diskussioner och vi gör avvägningar när vi skriver manus så att det känns rätt, säger han.

”Så mycket roligare” har premiär på Kanal 5 den 26 mars klockan 21:00.