Första semifinalen blev säsongens tråkigaste match

Fredrik Lindström och Kristian Luuk.
Fredrik Lindström och Kristian Luuk.

Nu skulle agnarna skiljas från vetet.
Men tyvärr blev första semifinalen i ”På spåret” säsongens tråkigaste program, med matchen avgjord redan efter halva programmet.

Att de bästa lagen rimligtvis har gått till semifinal, innebär inte nödvändigtvis att det blir matcher med höga poäng och spänning. Det kan vara resmål eller ämnen i frågorna som är helt åt skogen för de tävlande.

Anne-Lie Rydé/Ronny Svensson hade avancerat till semifinal som ett fotbollslag som vinner med 1-0. Stabila med nästan full pott i alla musikfrågor, men ingen gladfotboll. Filmexperten Ronny Svensson är den som har tappat ansiktet mest av årets deltagare, då han knappt har kunnat svara rätt på en enda fråga inom just sitt ämne. Domaren Fredrik Lindström sa till sist att han inte trodde att Ronny såg de filmer ”han sitter och jiddrar om i TV 4:s Nyhetsmorgon”.

Duon var överlägsna

Tv-tittarna kanske också börjar undra - i torsdagens morgonsoffa satt ju Ronny och ”jiddrade” om en regissör som inte alls hade gjort den film som han försökte förklara för Steffo Törnqvist/Jenny Strömstedt att den var ett mästerverk. Stor komik, bara uppenbart att programledarduon inte fattade ett smack av vad Ronny pratade om.

Nu spelade det ingen roll att Ronny med tappat självförtroende inte vågade ta Pilsnerfilm i momentet Listan, utan valde Plagg, där Isobel Hadley Kamptz/Kalle Lind betydligt snabbare svarade alla rätt.
Duon var överlägsna och hade avgjort redan efter halva programmet.
När båda lagen var rätt kass på resmålen, räckte det med ett ryck i nödbromsen på åtta poäng från Kalle Linds sida, för att grundlägga segern. Sedan drog de bara ifrån.

Duon har varit bra och dåliga varannan gång. Får se hur det går om de får möta Jonas Eriksson/Åsa Sandell i finalen. Det blev storstryk förra gången…

Så bra var lagen:

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Isobel Hadley-Kamptz/Kalle Lind
Hon är krönikör, kulturskribent och författare. Han är krönikör, författare och programledare. Båda var, innan ”På spåret”, kända i en lite snävare krets. Bra kemi, Kalle Lind har en härlig underfundig humor och drar märkliga skrönor. Fick 35 poäng.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Anne-Lie Rydé/Ronny Svensson
Hon är framgångsrik pop- och schlagersångerska sedan 1980-talet. Har gjort både krogshow och Melodifestivalen. Han är mest känd som filmkritiker i TV 4:s Nyhetsmorgon. Duon har känt varandra hela vuxna livet, det märks. Men nu var de ibland helt borta, fick bara 22 poäng.

Så bra var musiken:

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Rasmus Arvidsson från Kalmar-duon Avantgardet sjöng en av Richie Valens (1941-1959) mest kända låtar och mina hjältar Eldkvarns ”En liten kyss av dig”, en av ”Plura” Jonssons bästa låtar från senare år. Jag glömde versionerna så fort programmet var över.

Publisert: