Samir & Viktor lägger ner

Släpper en sista singel efter alla bråk

Samir & Viktor splittras.

Samir Badran vill satsa på mäklaryrket medan Viktor Frisk öppnar en egen sociala medier-byrå.

– Vi sätter Samir & Viktor på paus, säger Frisk när Aftonbladet når honom på telefon.

Succékarriären har kantats av offentliga bråk, splittringsrykten och samtidigt en intensiv vänskap. Men nu lägger Samir Badran, 30, och Viktor Frisk, 25, samarbetet på hyllan och avslutar duon Samir & Viktor enligt ett pressmeddelande från Warner Music.

Men när Aftonbladet når Viktor Frisk över telefon tonar han ner det.

– Vi lägger inte ner. Vi sätter Samir & Viktor på paus, säger han.

– Jag och Samir har inte bråkat och vi bråkar inte nu. Han vill satsa på sina studier och vi går åt lite olika håll. Men det kommer absolut att bli en återförening längre fram.

Skivbolagets pressmeddelande om att gruppen splittras inkluderar också en sista singel som släpps i dag, ”Arbetslös”.

– Det är med glimten i ögat med allt som har hänt på grund av covid-19 och allt som har hänt under året. Men varken jag eller Samir är arbetslösa. Jag kommer att öppna en sociala medier-byrå som kommer lanseras om några månader. Det ska bli spännande att gå in i techbranschen, så om svenska folket tror att jag skulle vara arbetslös på grund av singeln så är det inte så, säger Viktor Frisk med ett skratt.

”Trodde vi var ett one hit wonder”

Samir Badran säger i pressmeddelandet:

– Det har varit fantastiska år med Samir & Viktor. Många trodde nog vi var en ”one hit wonder” men vi har hela tiden bevisat motsatsen. Vi har släppt 16 singlar, levererat Sveriges sommarhit år efter år och medverkat i Melodifestivalen tre gånger. Vi har legat etta på Spotify tre gånger, det är inte många svenska artister som har gjort det. Våra låtar har streamats över 270 miljoner gånger på Spotify, det är ju helt galet. Men nu är det dags att gå vidare. Jag utbildar mig till mäklare och vill fokusera hundra procent på det.

Samir & Viktor skapades 2014 som ett oväntat samarbete mellan ”Paradise hotel”-deltagaren Samir Badran och modebloggaren Viktor Frisk. Debutsingeln ”Success” blev en omedelbar succé. Med låtarna ”Groupie” 2015, ”Bada nakna” 2016 och ”Shuffla” 2018 tävlade duon i Melodifestivalen och tog sig till final samtliga gånger och till skillnad från många andra Melodifestivalartister lyckades duon också följa upp sina succéer med låtar utanför tävlingen, som ”Saxofuckingfon” med 42 miljoner streamar på Spotify och ”Put your hands up för Sverige” med 20 miljoner streamar.

Släppt solomusik

Både Samir Badran och Viktor Frisk har också släppt musik på egen hand, men med mer begränsade framgångar. Sedan duon bildades har de två starka personligheterna också ständigt legat i luven med varandra.

– Man stör sig på småsaker och tar varandra för givet, sa Samir Badran 2016.

Flera gånger har bråken också skett inför kamerorna, bland annat under Melodifestivalens presskonferenser. Men nu vill Viktor Frisk betona att det inte är något bråk som ligger bakom att de nu väljer att sätta duon på paus.

– Vi har absolut inte bråkat. Vi bråkar inte. Vi har ju under ett års tid hållit på med våra egna grejer också. Samir & Viktor gör sista låten nu för tillfället, men det kommer säkert komma mera framöver, säger han.

Samir Badran har också drabbats av utbrändhet under duons intensiva turnerande och vid ett antal spelningar hösten 2018 fick besvikna fans se duon decimerad till en soloakt där Viktor Frisk ensam tvingades underhålla publiken.

Duon har flera gånger omgärdats av splittringsrykten, men under våren och sommaren släppte de två nya låtar. Ingen av dem nådde dock samma framgångar som tidigare hits.

Samir Badran och Viktor Frisk.
Samir Badran och Viktor Frisk.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN