Alicia Keys: ”Jag var menad att bli prostituerad”

Sångerskan talar ut om tuffa uppväxten

Alicia Keys är särskilt stolt över sin framgång efter sin tuffa uppväxt.

Världsstjärnan säger att hon inte var menad att klara sig så bra i livet.

– Jag var menad att bli prostituerad, en ung mamma vid 16-årsåldern eller drogberoende, säger hon i en intervju med The Guardian.

Alicia Keys, 39, växte upp som barn till en ensamstående mamma i Hell's Kitchen i New York, som på den tiden ansågs vara ett utsatt område.

”Skadas eller mördas”

Det är i en intervju med The Guardian som den världsberömda artisten säger att nya låten ”Underdog”, om de som drömmer om ett bättre liv, handlar om hennes situation under uppväxten.

– Jag var inte menad att ta mig ur Hell's Kitchen, jag var menad att bli prostituerad, en ung mamma vid 16-årsåldern eller drogberoende. Jag är den som skulle vara på fel plats vid fel tidpunkt och skadas eller mördas, säger hon.

Alicia Keys.
Alicia Keys.

”En dröm är en lyx”

Hon fortsätter.

– Och vad fan är en dröm? En dröm är en lyx om man måste betala alla dessa räkningar och ha mat på bordet för sina barn. Det är därför jag förstår så mycket om vad det innebär att ha styrkan att följa sin egen väg.

Hon säger också att alla låtar som hon har skrivit som anses vara upplyftande och starka, är låtar hon skrivit när hon själv har varit på botten.

– Eftersom jag behövt påminna mig själv om att ”inte glömma”.

Alicia Keys har vunnit 15 Grammys och varit nominerad 29 gånger under karriären. Hon slog igenom med hitlåten ”Fallin’” år 2001.

Alicia Keys.
Alicia Keys.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN