Trollkarlen Johan Ståhl vinner ”Talang” 2021

Johan Ståhl står som segrare i tävlingen

Trollkarlen Johan Ståhl är årets vinnare av ”Talang”.

Med sina konster lyckades han trollbinda svenska folket.

– Det här numret var så svårt, säger vinnaren till Aftonbladet.

Johan Ståhl.
Johan Ståhl.

Åtta talanger gjorde upp i kvällens ”Talang”-final om äran, storsegern – och en halv miljon kronor. Efter en kväll av tårar, stående ovationer och förvånade ansikten var det dansgruppen EEC, sångaren Kiana Blanckert och trollkarlen Johan Ståhl som imponerade mest på svenska folket. Magikern var den som till slut kammade hem segern.

– Det är helt vansinnigt roligt. Det är overkligt, jag har inte riktigt fattat än vad som har hänt, säger vinnaren till Aftonbladet.

Lagt ner 1000 timmar

Finalakten har han lagt ner 1000 timmars jobb på. I sitt trolleritrick involverade han hela juryn med hjälp av ett hjärter två-kort, bowling, ett lejon och en Bert Karlsson. In i det sista oroade han sig för att någonting skulle gå snett, eller att skivbolagsmogulen inte skulle dyka upp.

– Det här numret var så svårt, och det var så mycket osäkerhetsmoment att akten kunde gått tusen gånger sämre. Vad skulle ha hänt om någon i juryn hade blivit sjuk?

Hur ska du fira segern?

– Jag måste åka hem och krama om min fru och son. Sen kanske en tårta, det borde man ha. Jag har tänkt på allt annat förutom hur jag ska fira. Men tårta blir bra!

Vad ska du göra för vinstpengarna?

– Jag har sagt att om jag vinner så ska vi köpa en hundvalp till familjen. Vår son Dante är supersugen. En hundvalp kanske inte kostar 500 000 kronor... Jag har sagt att jag vill satsa på min dröm, att få åka ut i Sverige och få göra ”close up”-magiföreställningar och komma publiken nära när den här pruttpandemin är över.

Johan Ståhl.
Johan Ståhl.

Dramatisk final

När det var dags för Elwin Heikkinen att tävla med sin sång ekade scenen plötsligt tom. Programledaren Pär Lernström förklarade för tittarna att finalnerverna hade blivit för mycket, och att han därför valt att avstå. Men telefonslussarna var öppna för honom under hela sändningen och juryn skickade all sin kärlek till Elwin i kulisserna.

På delad andra plats kom dansgruppen EEC och Kiana Blanckert.

Kvällens finalister:

  1. Kevin Vo
  2. Rejhan
  3. EEC
  4. Martin Nilsson
  5. Elwin Heikkinen
  6. Kiana Blanckert
  7. Johan Ståhl
  8. Gift Blessing

Stryktipset i sista stund: ”Spika City – drömmen blir sann” | Rygga systemen här
Publisert:

LÄS VIDARE