Brister i bolaget som gör ”Paradise hotel”

Av:  TT

Mastiff får kritik av Arbetsmiljöverket efter anklagelser om sexuella övergrepp i produktionsbolagets dokusåpa ”Paradise hotel”.

Årets säsong av ”Paradise hotel” slutade sändas sedan två kvinnliga deltagare vittnat om sexuella övergrepp av en manlig deltagare under inspelningarna. Ett av övergreppen utreds som våldtäkt. Men Arbetsmiljöverket fick aldrig in någon anmälan, som arbetsgivaren är tvungen att upprätta, om övergreppen.

Myndigheten gjorde därför en arbetsplatsinspektion på produktionsbolaget, rapporterar SVT Kulturnyheterna. Den visar att Mastiff saknar rutiner för hur ohälsa, olycksfall och tillbud i arbetet ska hanteras. Det är inte heller tillräckligt tydligt hur anställda ska rapportera om eventuella missförhållanden, eller hur personer som råkat ut för kränkande särbehandling kan få hjälp.

”Vi upplevde det som ett bra och konstruktivt möte som blir ett bra inspel till det arbete som redan pågår internt där vi ser över och tydliggör hur vi arbetar för en bra arbetsmiljö”, skriver Mastiffs vd Matilda Snöwall om kritiken i ett mejl till Kulturnyheterna.

Mastiff har till den 16 september på sig att åtgärda bristerna.

Årets säsong av dokusåpan stoppades efter anklagelser om sexuella övergrepp. Pressbild.
Årets säsong av dokusåpan stoppades efter anklagelser om sexuella övergrepp. Pressbild.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE