Benjamin Ingrosso talar ut om hatet mot systern

”Jag vet inte hur det kommer sig att en människa mår bättre av att kasta skit”

Bianca och Benjamin Ingrosso.
Bianca och Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso svarar upp mot näthatet mot systern.

I ”Framgångspodden” öppnar han upp sig om Bianca Ingrossos tuffa tid.

– Hon vaknar upp varje morgon med att massor av folk skriver att de hatar henne, säger han.

För en dryg månad sedan lade influencern Bianca Ingrosso, 26, upp ett känslosamt inlägg på sin Instagram, om allt hat hon utsätts för på sociala medier.

Nu talar Benjamin Ingrosso, 23, ut i Alexander Pärleros, 36, podcast ”Framgångspodden” om hur det är att se sin syster få utstå näthatet.

–Jag vet som bror att det tär på en psykiskt. Min syster är otroligt framgångsrik och jag är så jävla stolt. Men ibland är den systern jag träffar en väldigt svag syster som bara behöver en kram. Som har så mycket framgång som inte kan ta till sig det för det enda hon får tillbaka är hat, säger han i avsnittet.

– Jag vet inte hur det kommer sig att en människa mår bättre av att kasta skit.

Han säger att hans syster är väldigt stark men att hon inte kan ta emot hur mycket hat som helst.

Hade en hatsida

–Jag har fått uppleva hat i en väldigt tidig ålder. Jag hade en hatsida på Facebook med typ 8 000 - 10 000 följare när jag var nio bast liksom. Det är ju så verkligheten ser ut liksom, säger han.

Benjamin förklarar att han inte tror att personerna som skriver hatiska kommentarer hade vågat om ”de stod ansikte mot ansikte med Bianca på stan”.

– Man känner sig så jäkla över folk när man sitter bakom en telefon eller dator. När det kommer till verkligheten så vågar man inte.

– Det konstiga är också att det är enligt Bianca väldigt mycket tjejer som hatar. Det tycker jag också är helt sjukt, jag förstår inte den grejen.

Han säger att det inte går att försvara sig på sociala medier och att de som skriver elaka saker egentligen mår dåligt.

Bianca och Benjamin Ingrosso på Melodifestivalen 2018
Bianca och Benjamin Ingrosso på Melodifestivalen 2018

Kärleksbombades efter inlägg

– Men det är ju Bianca som påverkas av det. Innerst inne är det ju personen som inte mår bra, som antagligen är rätt olycklig.

– Hon vaknar upp varje morgon med att massor av folk skriver att de hatar henne, att de ska slå sönder henne.

Efter att Bianca Ingrosso lagt upp inlägget där hon säger att hon inte orkar ta mer hat möttes hon av en kärleksbomb på sociala medier. Bland annat stöttades hon av Elaine Eksvärd, 39, och expojkvännen Phillipe Cohen, 26. Det uppmärksammades också i tv-programmet ”Talang”, där hon sitter i juryn.

Aftonbladet har sökt Benjamin och Bianca Ingrosso.

Publisert:

LÄS VIDARE