Ghita Nørby tappade humöret i tv – ber om ursäkt

Av:  TT

En tv-intervju med danska storstjärnan Ghita Nørby har blivit veckans snackis i Danmark. Arkivbild.
En tv-intervju med danska storstjärnan Ghita Nørby har blivit veckans snackis i Danmark. Arkivbild.

Skådespelaren Ghita Nørby har hamnat i blåsväder i Danmark sedan hon i en direktsänd tv-intervju skällt ut programledaren och kallat frågorna idiotiska och ytliga.

Det var i en intervju i programmet ”Go' aften Live” i danska TV2 i måndags som det rann över hos Ghita Nørby. Redan i början av den tio minuter långa intervjun uttryckte Nørby att frågorna var ”ytliga”, skriver Politiken.

Samtalet med journalisten Simi Jan ägde rum utanför Kungliga teatern och skulle bland annat handla om Ghita Nørbys barndom och karriär. Den danska superstjärnan ansåg dock att många av frågorna var ”idiotiska”, vilket hon flera gånger påtalade för programledaren.

”Djupt ledsen”

Mot slutet av intervjun fick den 86-åriga Nørby bland annat frågan om döden skrämmer henne.

– Vad ska jag svara på en sådan fråga? Nu får du sluta. Kan du inte ha för vana när du intervjuar folk att fråga dig själv: ”Vad är det egentligen jag vill veta?” Var tyst och tänk efter och sluta med alla dessa idiotiska frågor, svarade Ghita Nørby.

Efter den omtalade intervjun har det varit tyst från Danmarks grand old lady, men på fredagen uttalade hon sig i Anders Lund Madsens podcast ”Fedeabe's Aktuelle Forklaringer”.

Hon beklagar sitt beteende och säger att det är en upplevelse som gjort henne ”djupt ledsen”.

– Jag är ledsen att jag inte kan kontrollera det. Varför skulle jag höja rösten? Det är idiotiskt, säger Ghita Nørby i podcasten, enligt Politiken.

Inga fler intervjuer

Hon säger dock att hon inte tycker att det var lämpligt att prata om liv och död mitt bland bullrande trafik och folk på hundpromenad, och drar slutsatsen att hon inte kommer att delta i fler liknande intervjuer.

Det är inte första gången som film-och teaterstjärnan Ghita Nørby tappar humöret i en intervjusituation. 2019 blev även en radioprogramledare utskälld efter noter och kallad både ”ytlig”, ”självupptagen” och ”sentimental”. Intervjun blev, även den, en stor viral succé.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN