Jemima utsatt för rasism: ”Haft ångest”

NÖJE

Idolstjärnan berättar nu om hatet: ”Känns för jävligt”

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Idoljuryn.

Hon briljerade under fredagen och juryn överöste henne med beröm.

Men Jemima Hicintuka har haft en tuff vecka där hon gråtit på grund av rasistiska kommentarer från privatpersoner.

– Det känns för jävligt, säger hon när kamerorna slocknat.

Jemima Hicintuka är en av årets Idoldeltagare. Det innebär att hon, precis som de andra, plötsligt kastats in i rampljuset på bästa sändningstid.

Under säsongens första fredagsfinal framförde hon låten ”Ex’s & Oh’s” av Elle King. Efter framträdandet tokhyllades hon av juryn.

– Du var bäst ikväll, helt klart. Det här var ett komplett framträdande. Du är snygg, scenen är snygg och du sjunger snyggt, sa Nikki Amini i programmet.

– Du är så fantastiskt bra att jag blir helt mållös, sa Kishti Tomita.

”Var jättedeppig”

Efter programmet berättar Jemima att hon inte förväntade sig att få så pass bra kritik. Hon konstaterar att hon är tacksam men berättar också att hon haft en jobbig vecka.

– Jag var jättetrött och jättedeppig innan jag skulle göra mitt nummer.

Anledningen är att hon fått ta emot rasistiska kommentarer från privatpersoner.

– Jag har råkat läsa några kommentarer som inte har fått mig att må bättre under den här veckan.

– Jag har haft ångest på grund av min hudfärg. Jag har alltid blivit mobbad för det. Antagligen så var det för att jag är mörk. Det känns för jävligt men jag kan ta det. Jag gör ”my thing” och ”people love it”. Så ”let me shine”.

Har gråtit

Hon berättar hur hon gråtit mycket och att hon haft ångest över att prestera och funderat över om människor kommer att gilla henne.

– Jag försöker stänga det ute men det kommer alltid påverka mig. Jag tar det, jag gråter, tar ut alla känslor och sedan gör jag mitt jobb.

Juryns beröm ser hon som en revansch och hon är fast besluten om att använda sin energi åt att fortsätta prestera på topp.

– Jag sjunger för att jag älskar att sjunga. Man måste alltid komma ihåg att när man äskar det man gör framträder man bättre.

Här är alla vinnare av Idol 01:06
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol

Rasism